Sitenin sağında bir giydirme reklam

Behçet Kalaycı anılıyor

Kültür 30.05.2016 - 17:31, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7258+ kez okundu.
 

Behçet Kalaycı anılıyor

Çaycuma Belediyesi, ölümünün 10. yılında, düzenleyeceği bir etkinlikle Şair-Yazar İbrahim Behçet Kalaycı’yı anıyor  Çaycuma Belediyesi “Değerlerimize sahip çıkıyoruz”  başlığı altında yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekliyor. Emekli öğretmen, Şair-Yazar İbrahim Behçet Kalaycı, ölümünün 10. yılında, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ile Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliğinin katkılarıyla düzenlenen bir etkinlikle anılıyor. 3 Haziran 2016 Cuma günü, Çaycuma Belediye Sineması’nda yapılacak olan anma toplantısı, saat 20.00’de başlayacak. “Kömür Karası” müzik grubunun Behçet Kalaycı ve Zonguldaklı şairlerin şiirlerinden oluşan şarkıları seslendireceği etkinlikte, Eğitimci – Yazar Hamit Kalyoncu, Behçet Kalaycı’nın yaşamı, sanatı ve kişiliği üzerine bir konuşma yapacak. Kalaycı’nın şiirlerinin bir okuma tiyatrosu şeklinde seslendirileceği gecede, şairin yaşamından kesitlerden oluşan bir video gösterimi de yapılacak.    KANTARCI: ÇAYCUMALILIK RUHU VE BİLİNCİNİN YAPITAŞI Öte yandan Çaycuma Belediyesi, geceye özel olarak bir kitap hazırladı. Hazırlanan 100 sayfalık kitapta, şairin yaşamı, görüşleri, eğitimci kişiliği, yayınlanmış kitaplarının tanıtımı ile kitaplarına girmemiş eserlerinin yanı sıra, Bülent Kantarcı, Hamit Kalyoncu, Hayriye-Hasan Kalaycı, Erdal Kalaycı, Osman Günay, Fatma Kılıç, Kürşat Çoşgun, Mete Arif Tokmak, Fahri Bozbaş, Hasan Ataman, Mustafa Kademoğlu, Seyfettin Ceylan, İsmet Akyol ve Ahmet Öztürk’ün yazı, karikatür ve röportajları bulunuyor.  Geceyle ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Değerli öğretmenimizi, en güzel Zonguldak şiirleri yazan büyük şairimizi ölümünün 10. yılında Çaycuma’da anıyoruz. Geliştirmeye çalıştırdığımız Çaycumalılık ruhu ve bilincinin yapıtaşı olan sevgili öğretmemiz için gerçekleştirdiğimiz saygı gecesine tüm hemşehrilerimi davet ediyorum. Onun gibi değerler ne yazık ki çok yetişmiyor, ne mutlu bize ki Behçet Kalaycı ile aynı topraklarda yaşıyoruz” dedi. 

Çaycuma Belediyesi, ölümünün 10. yılında, düzenleyeceği bir etkinlikle Şair-Yazar İbrahim Behçet Kalaycı’yı anıyor

 Çaycuma Belediyesi “Değerlerimize sahip çıkıyoruz”  başlığı altında yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekliyor. Emekli öğretmen, Şair-Yazar İbrahim Behçet Kalaycı, ölümünün 10. yılında, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ile Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliğinin katkılarıyla düzenlenen bir etkinlikle anılıyor. 3 Haziran 2016 Cuma günü, Çaycuma Belediye Sineması’nda yapılacak olan anma toplantısı, saat 20.00’de başlayacak. “Kömür Karası” müzik grubunun Behçet Kalaycı ve Zonguldaklı şairlerin şiirlerinden oluşan şarkıları seslendireceği etkinlikte, Eğitimci – Yazar Hamit Kalyoncu, Behçet Kalaycı’nın yaşamı, sanatı ve kişiliği üzerine bir konuşma yapacak. Kalaycı’nın şiirlerinin bir okuma tiyatrosu şeklinde seslendirileceği gecede, şairin yaşamından kesitlerden oluşan bir video gösterimi de yapılacak. 

 

KANTARCI: ÇAYCUMALILIK RUHU VE BİLİNCİNİN YAPITAŞI

Öte yandan Çaycuma Belediyesi, geceye özel olarak bir kitap hazırladı. Hazırlanan 100 sayfalık kitapta, şairin yaşamı, görüşleri, eğitimci kişiliği, yayınlanmış kitaplarının tanıtımı ile kitaplarına girmemiş eserlerinin yanı sıra, Bülent Kantarcı, Hamit Kalyoncu, Hayriye-Hasan Kalaycı, Erdal Kalaycı, Osman Günay, Fatma Kılıç, Kürşat Çoşgun, Mete Arif Tokmak, Fahri Bozbaş, Hasan Ataman, Mustafa Kademoğlu, Seyfettin Ceylan, İsmet Akyol ve Ahmet Öztürk’ün yazı, karikatür ve röportajları bulunuyor.  Geceyle ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Değerli öğretmenimizi, en güzel Zonguldak şiirleri yazan büyük şairimizi ölümünün 10. yılında Çaycuma’da anıyoruz. Geliştirmeye çalıştırdığımız Çaycumalılık ruhu ve bilincinin yapıtaşı olan sevgili öğretmemiz için gerçekleştirdiğimiz saygı gecesine tüm hemşehrilerimi davet ediyorum. Onun gibi değerler ne yazık ki çok yetişmiyor, ne mutlu bize ki Behçet Kalaycı ile aynı topraklarda yaşıyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.