Sitenin sağında bir giydirme reklam

EĞİTİM-İŞ KOZLU TEMSİLCİSİ İSTİFA ETTİ

Gündem 23.01.2020 - 13:28, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 6860+ kez okundu.
 

EĞİTİM-İŞ KOZLU TEMSİLCİSİ İSTİFA ETTİ

Öztürk: '...Çalışmak zorunda olduğu için okula gidemeyen öğrencileri savunmuyor muyuz? Peki, terörün kandırdığı çocukların eğitim hakkını savunmaktan niçin kaçınıyoruz? Eğitim İş neden rahatsızlık duyuyor? Yoksa herkesin eğitim hakkını savunmuyor muyuz? Bu anlayışı reddediyorum. Bu anlayışı ben temsil edemem, bu ihraç kararı da beni temsil etmiyor. Bu nedenle Eğitim İş Kozlu Temsilciliğinden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.”
Diyarbakır’daki evlat nöbetindeki anneleri ziyaret eden Eğitim İş Sendikası’na üye 7 öğretmenin jet kararla sendikadan ihraç edilmesi ile ilgili karara tepki gösteren Eğitim İş Sendikası Kozlu Temsilcisi Yeliz Öztürk, yazılı bir açıklama yaparak görevinden istifa etti. Öztürk yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi;  “Vatan-cumhuriyet-emek çizgisinde sendikacılık yaptığını düşündüğüm için Atatürkçü kimliğim ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne, cumhuriyet değerlerine olan bağlılığımın gereği olarak Eğitim İş sendikasına üye oldum.  2017 yılında da Kozlu İlçe Temsilcisi oldum. Eğitim İş Sendikası, Diyarbakır'da PKK'dan evladını isteyen analara destek veren bir grup üyesini oldu bitti ile ihraç kararı aldı ve 20 Ocak 2020 tarihiyle olağanüstü kongreyi toplayarak ihraçları onayladı. İhraç kararı hukukî olmadığı gibi demokratik değildir. Hiç kimse siyasî tercihleri ve tavırları nedeniyle dışlanmamalıdır. Ayrıca Diyarbakır analarına destek vermek bölücülüğe karşı tavır olduğundan Eğitim İş'in kuruluş çizgisine aykırı değildir. Biz iş yerlerinde sendikamızın teröre, bölücülüğe karşı olduğunu anlatırken alınan bu karar Eğitim İş'in bu çizgisine gölge düşürmüş, Eğitim İş'i tartışmaya açmıştır.  Zonguldak Şube üyesi ve Kozlu Temsilciliği Örgütlenme Sekreteri Zafer İncebacak Diyarbakır analarına destek verdiği için ihraç edilen 7 üyeden biridir.  Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci Kozlu yönetim kurulu üyemize sahip çıkmamış, ihraca el kaldırmıştır. Biz öğretmen odalarında Eğitim İş'in ülke bütünlüğü konusundaki hassasiyetini anlatırken Şube Başkanı Metin Kahveci'nin bu tavrını nasıl izah edeceğiz? Biz demokratik haklarımızın geliştirilmesini savunurken, bu konuda iktidarı eleştirirken üyesini, yöneticisini ideolojik görüşünden dolayı ihraç eden anlayışı nasıl açıklayacağız? Bu kararla Eğitim İş ulusalcılıktan ve demokratiklikten kopmuştur.  Diyarbakır'a giden Eğitim İş üyeleri dağa kaçırılan çocukların eğitim hakkını savundular. Eğitim İş, eğitim sendikası olarak eğitim hakkını savunmuyor mu? Tarikat yurtlarında yanan çocuklarımızı savunmadık mı? Okula gönderilmeyen kardelenlerimiz için "Haydi Kızlar Okula" kampanyaları başlatmadık mı? Çalışmak zorunda olduğu için okula gidemeyen öğrencileri savunmuyor muyuz? Peki, terörün kandırdığı çocukların eğitim hakkını savunmaktan niçin kaçınıyoruz? Eğitim İş neden rahatsızlık duyuyor? Yoksa herkesin eğitim hakkını savunmuyor muyuz? Bu anlayışı reddediyorum. Bu anlayışı ben temsil edemem, bu ihraç kararı da beni temsil etmiyor. Bu nedenle Eğitim İş Kozlu Temsilciliğinden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.”
Öztürk: '...Çalışmak zorunda olduğu için okula gidemeyen öğrencileri savunmuyor muyuz? Peki, terörün kandırdığı çocukların eğitim hakkını savunmaktan niçin kaçınıyoruz? Eğitim İş neden rahatsızlık duyuyor? Yoksa herkesin eğitim hakkını savunmuyor muyuz? Bu anlayışı reddediyorum. Bu anlayışı ben temsil edemem, bu ihraç kararı da beni temsil etmiyor. Bu nedenle Eğitim İş Kozlu Temsilciliğinden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Diyarbakır’daki evlat nöbetindeki anneleri ziyaret eden Eğitim İş Sendikası’na üye 7 öğretmenin jet kararla sendikadan ihraç edilmesi ile ilgili karara tepki gösteren Eğitim İş Sendikası Kozlu Temsilcisi Yeliz Öztürk, yazılı bir açıklama yaparak görevinden istifa etti.

Öztürk yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi; 

“Vatan-cumhuriyet-emek çizgisinde sendikacılık yaptığını düşündüğüm için Atatürkçü kimliğim ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne, cumhuriyet değerlerine olan bağlılığımın gereği olarak Eğitim İş sendikasına üye oldum.  2017 yılında da Kozlu İlçe Temsilcisi oldum.

Eğitim İş Sendikası, Diyarbakır'da PKK'dan evladını isteyen analara destek veren bir grup üyesini oldu bitti ile ihraç kararı aldı ve 20 Ocak 2020 tarihiyle olağanüstü kongreyi toplayarak ihraçları onayladı.

İhraç kararı hukukî olmadığı gibi demokratik değildir. Hiç kimse siyasî tercihleri ve tavırları nedeniyle dışlanmamalıdır. Ayrıca Diyarbakır analarına destek vermek bölücülüğe karşı tavır olduğundan Eğitim İş'in kuruluş çizgisine aykırı değildir. Biz iş yerlerinde sendikamızın teröre, bölücülüğe karşı olduğunu anlatırken alınan bu karar Eğitim İş'in bu çizgisine gölge düşürmüş, Eğitim İş'i tartışmaya açmıştır.  Zonguldak Şube üyesi ve Kozlu Temsilciliği Örgütlenme Sekreteri Zafer İncebacak Diyarbakır analarına destek verdiği için ihraç edilen 7 üyeden biridir.  Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci Kozlu yönetim kurulu üyemize sahip çıkmamış, ihraca el kaldırmıştır. Biz öğretmen odalarında Eğitim İş'in ülke bütünlüğü konusundaki hassasiyetini anlatırken Şube Başkanı Metin Kahveci'nin bu tavrını nasıl izah edeceğiz? Biz demokratik haklarımızın geliştirilmesini savunurken, bu konuda iktidarı eleştirirken üyesini, yöneticisini ideolojik görüşünden dolayı ihraç eden anlayışı nasıl açıklayacağız? Bu kararla Eğitim İş ulusalcılıktan ve demokratiklikten kopmuştur. 

Diyarbakır'a giden Eğitim İş üyeleri dağa kaçırılan çocukların eğitim hakkını savundular. Eğitim İş, eğitim sendikası olarak eğitim hakkını savunmuyor mu? Tarikat yurtlarında yanan çocuklarımızı savunmadık mı? Okula gönderilmeyen kardelenlerimiz için "Haydi Kızlar Okula" kampanyaları başlatmadık mı? Çalışmak zorunda olduğu için okula gidemeyen öğrencileri savunmuyor muyuz? Peki, terörün kandırdığı çocukların eğitim hakkını savunmaktan niçin kaçınıyoruz? Eğitim İş neden rahatsızlık duyuyor? Yoksa herkesin eğitim hakkını savunmuyor muyuz? Bu anlayışı reddediyorum. Bu anlayışı ben temsil edemem, bu ihraç kararı da beni temsil etmiyor. Bu nedenle Eğitim İş Kozlu Temsilciliğinden istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.