Sitenin sağında bir giydirme reklam

Erdemir’in, Kümaş Manyezit satın almasına Rekabet Kurulu’ndan onay

Ekonomi 21.01.2021 - 12:12, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8417+ kez okundu.
 

Erdemir’in, Kümaş Manyezit satın almasına Rekabet Kurulu’ndan onay

OYAK şirketlerinden Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir)’in Kümaş Manyezit’in tamamının satın alınması için Yıldız Holding ve Gözde Girişim’le imzaladığı anlaşmaya, Rekabet Kurulu’ndan beklenen onay geldi.
OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir, nitelikli manyezit cevher sektörünün dünyada en büyük maden işletmecisi, refrakter sektörünün Türkiye pazar lideri Kümaş Manyezit’i satın alma anlaşması Rekabet Kurulu tarafından onaylandı. Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. hisselerinin devrinin, diğer yasal izin ve onayların alınmasının ardından gerçekleşmesi planlanmaktadır. Kümaş, dünya kriptokristal manyezit cevherinin yaklaşık yüzde 20’sine tek başına sahip ve alanında dünyada ilk 10’da yer alıyor. Erdemir, bu satın alma dikey entegrasyonu sağlayarak, maliyet kontrolü ve verimlilik elde edecek.   Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. hakkında: Kümaş Manyezit A.Ş. 1972 yılında Kütahya’da kurulmuştur. 1976 yılında doğal manyezit cevherinden sinter manyezit üretmeye başlamıştır. Şirketin zengin manyezit ve dolomit kaynak ve rezervi bulunmaktadır. Sahip olduğu rezerv ve büyüklüğü bakımından Türkiye refrakter sektörünün pazar lideri konumundadır. Maden sahaları Kütahya, Eskişehir ve Konya’da bulunmaktadır. Kümaş Manyezit, ağırlıklı olarak demir çelik, çimento ve cam sektörlerine hizmet etmektedir. Kümaş, Türkiye’nin lider ve en büyük dikey entegre refrakter üreticisidir. Maden tedarikinden satış sürecine kadar olan tüm operasyon Şirket tarafından gerçekleştirilmektedir.
OYAK şirketlerinden Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir)’in Kümaş Manyezit’in tamamının satın alınması için Yıldız Holding ve Gözde Girişim’le imzaladığı anlaşmaya, Rekabet Kurulu’ndan beklenen onay geldi.
OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir, nitelikli manyezit cevher sektörünün dünyada en büyük maden işletmecisi, refrakter sektörünün Türkiye pazar lideri Kümaş Manyezit’i satın alma anlaşması Rekabet Kurulu tarafından onaylandı. Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. hisselerinin devrinin, diğer yasal izin ve onayların alınmasının ardından gerçekleşmesi planlanmaktadır.
Kümaş, dünya kriptokristal manyezit cevherinin yaklaşık yüzde 20’sine tek başına sahip ve alanında dünyada ilk 10’da yer alıyor. Erdemir, bu satın alma dikey entegrasyonu sağlayarak, maliyet kontrolü ve verimlilik elde edecek.  
Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. hakkında: Kümaş Manyezit A.Ş. 1972 yılında Kütahya’da kurulmuştur. 1976 yılında doğal manyezit cevherinden sinter manyezit üretmeye başlamıştır. Şirketin zengin manyezit ve dolomit kaynak ve rezervi bulunmaktadır. Sahip olduğu rezerv ve büyüklüğü bakımından Türkiye refrakter sektörünün pazar lideri konumundadır. Maden sahaları Kütahya, Eskişehir ve Konya’da bulunmaktadır. Kümaş Manyezit, ağırlıklı olarak demir çelik, çimento ve cam sektörlerine hizmet etmektedir. Kümaş, Türkiye’nin lider ve en büyük dikey entegre refrakter üreticisidir. Maden tedarikinden satış sürecine kadar olan tüm operasyon Şirket tarafından gerçekleştirilmektedir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.