Sitenin sağında bir giydirme reklam

ERDEMİR TOPLU SÖZLEŞMESİNDE ANLAŞMA SAĞLANDI

Ekonomi 15.12.2016 - 16:38, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 2728+ kez okundu.
 

ERDEMİR TOPLU SÖZLEŞMESİNDE ANLAŞMA SAĞLANDI

Türk Metal Sendikası’nın grev kararı aldığı Erdemir’de MESS ile 2 gün süren görüşmelerde anlaşmaya varıldı. 2 yıllık bağıtlanan sözleşme ile saat ücretine 2.20 TL zam yapılırken sosyal haklarda % 13 artış sağlandı Grev kararının alındığı Ereğli Demir Çelik Fabrikasında Türk Metal Sendikası ile işveren temsilcisi MESS arasında Ankara’da 2 gün üst üste yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. 4 bin 700 işçiyi kapsayan 2 yıl süreli sözleşme ile saat ücretlerine 2.20 TL zam yapılırken sosyal haklarda %13 artış sağlandı. Türk Metal Sendikası ile işvereni temsilen MESS arasında 18 Temmuz’da başlayan ve 93 maddeden oluşan sözleşmede ücret artışları ve sosyal hakları içeren 40 maddede uzlaşma sağlanamadı. Uyuşmazlık tutanağının ardından arabulucuda çözümleyemedi..Ereğli’de işçi eylemleri başlayınca MESS saat ücretine önce 68 krş önererek sözleşmeyi 3 yıllık istedi. Bunun üzerine Erdemir’de grev kararı alındı. 6 Aralık’daki görüşmede işveren saat ücretini önce 1.70 TL, sonra1.90 TL, sosyal haklardaki artışı %9’dan %10.5’a çıkardı. Sendika saat ücreti isteğini 3 TL’den 2.70 TL’ye çekti.12 ve 13 Aralık’da Ankara’daki görüşmelerde 1 Eylül 2016’dan geçerli olarak 2 yıl süreli sözleşme ile saat ücretine ilk 6 ayda 2.20 TL, diğer altı aylık dilimlerde enflasyon oranında artış ile sosyal haklarda %13 zam sağlandı. İşçinin kayınpeder ve kayınvalidesinin vefatı halinde vefat izni 3 gün olurken banka promosyonu yıllık 300 TL olarak belirlendi. Toplu sözleşme farkları Ocak ayı içinde ödenecek.Önümüzdeki günlerde toplu sözleşme imza töreni yapılması bekleniyor.

Türk Metal Sendikası’nın grev kararı aldığı Erdemir’de MESS ile 2 gün süren görüşmelerde anlaşmaya varıldı. 2 yıllık bağıtlanan sözleşme ile saat ücretine 2.20 TL zam yapılırken sosyal haklarda % 13 artış sağlandı

Grev kararının alındığı Ereğli Demir Çelik Fabrikasında Türk Metal Sendikası ile işveren temsilcisi MESS arasında Ankara’da 2 gün üst üste yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. 4 bin 700 işçiyi kapsayan 2 yıl süreli sözleşme ile saat ücretlerine 2.20 TL zam yapılırken sosyal haklarda %13 artış sağlandı. Türk Metal Sendikası ile işvereni temsilen MESS arasında 18 Temmuz’da başlayan ve 93 maddeden oluşan sözleşmede ücret artışları ve sosyal hakları içeren 40 maddede uzlaşma sağlanamadı. Uyuşmazlık tutanağının ardından arabulucuda çözümleyemedi..Ereğli’de işçi eylemleri başlayınca MESS saat ücretine önce 68 krş önererek sözleşmeyi 3 yıllık istedi. Bunun üzerine Erdemir’de grev kararı alındı. 6 Aralık’daki görüşmede işveren saat ücretini önce 1.70 TL, sonra1.90 TL, sosyal haklardaki artışı %9’dan %10.5’a çıkardı. Sendika saat ücreti isteğini 3 TL’den 2.70 TL’ye çekti.12 ve 13 Aralık’da Ankara’daki görüşmelerde 1 Eylül 2016’dan geçerli olarak 2 yıl süreli sözleşme ile saat ücretine ilk 6 ayda 2.20 TL, diğer altı aylık dilimlerde enflasyon oranında artış ile sosyal haklarda %13 zam sağlandı. İşçinin kayınpeder ve kayınvalidesinin vefatı halinde vefat izni 3 gün olurken banka promosyonu yıllık 300 TL olarak belirlendi.

Toplu sözleşme farkları Ocak ayı içinde ödenecek.Önümüzdeki günlerde toplu sözleşme imza töreni yapılması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.