Sitenin sağında bir giydirme reklam

HAFTA SONU SEYAHATLER NASIL OLACAK?

COVİD-19 19.11.2020 - 01:57, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3312+ kez okundu.
 

HAFTA SONU SEYAHATLER NASIL OLACAK?

Sokağa çıkma kısıtlaması belli saatler aralığında geri gelirken, şehirlerarası seyahatler ile özel araçla seyahat konusunda soru işaretleri oluştu. 'Araçla seyahatler yasak mı, özel araçla seyahat yapılabilecek mi?' sorusu da genelge ile yanıt buldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen hafta sonu sokağa çıkma yasağında, seyahatle ilgili farklı uygulamalar bulunuyor. Şehirlerarası toplu ulaşım, özel araçlarla seyahat konularında, İçişleri Bakanlığı genelgesinde tedbirin nasıl uygulanacağı belirlendi.  Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) görevli olanlar ile bu toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ibraz ederek belgeleyenler genelgede istisna kapsamında olanlar arasında gösterildi. Bu kişiler, şehirlararası toplum ulaşım araçlarıyla seyahatlerini gerçekleştirebilecek.  ÖZEL ARAÇLA SEYAHAT İZNİ KİMLERE VAR? Özel araçlarla ilgili olarak ise şu ifadeler yer aldı: "Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirlerarası seyahate çıkmamaları esastır. Ancak; Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi), bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler), askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilen vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde İçişleri Bakanlığı'na ait E-­BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir." 
Sokağa çıkma kısıtlaması belli saatler aralığında geri gelirken, şehirlerarası seyahatler ile özel araçla seyahat konusunda soru işaretleri oluştu. 'Araçla seyahatler yasak mı, özel araçla seyahat yapılabilecek mi?' sorusu da genelge ile yanıt buldu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen hafta sonu sokağa çıkma yasağında, seyahatle ilgili farklı uygulamalar bulunuyor.
Şehirlerarası toplu ulaşım, özel araçlarla seyahat konularında, İçişleri Bakanlığı genelgesinde tedbirin nasıl uygulanacağı belirlendi. 
Şehirlerarası toplu ulaşım araçlarında (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) görevli olanlar ile bu toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ibraz ederek belgeleyenler genelgede istisna kapsamında olanlar arasında gösterildi. Bu kişiler, şehirlararası toplum ulaşım araçlarıyla seyahatlerini gerçekleştirebilecek. 
ÖZEL ARAÇLA SEYAHAT İZNİ KİMLERE VAR?
Özel araçlarla ilgili olarak ise şu ifadeler yer aldı:
"Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirlerarası seyahate çıkmamaları esastır. Ancak; Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan, kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat edecek olan (en fazla 4 kişi), bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler), askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen, özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan, ceza infaz kurumlarından salıverilen vatandaşlarımız, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde İçişleri Bakanlığı'na ait E-­BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebileceklerdir." 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.