Sitenin sağında bir giydirme reklam

“KARALAMA ÇABALARI MÜCADELEMİZE GÖLGE DÜŞÜREMEZ”

Gündem 08.10.2020 - 23:49, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 4156+ kez okundu.
 

“KARALAMA ÇABALARI MÜCADELEMİZE GÖLGE DÜŞÜREMEZ”

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, bazı yerel medyada Sendikaya yönelik haberlerle ilgili bir basın açıklaması yayınladı.
Açıklama şöyle; “Sendikamız Yönetim Kurulu, 2019 yılı Nisan ayı itibarı ile üyelerimizin ve onların yuvası olan Sendikamızın hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek üzere göreve seçilmiştir. Yönetim Kurulu olarak bizlere verilen bu yüce görevi, üyelerimize en iyi şekilde layık olabilmek için ifa ediyoruz. Bazı yerel medya kuruluşlarında, gazetecilik ahlakına yakışmayacak bir biçimde Sendikamızdan hiçbir bilgi ve görüş alınmaksızın, Sendikamıza alınan araçlarla ilgili haksız ve gerçeklerle ilgisi bulunmayan haberler yayınlanmıştır. Sendikamız şubelerine ve maden işçilerine hizmet amacıyla değiştirilen araçlarla ilgili bazı yerel medya kuruluşlarında suçlamalar içeren haberler asılsızdır ve art niyetlidir. Sendikamız, hizmet araçlarını 4 yılda bir Sendikamızın menfaatleri doğrultusunda değiştirmektedir ve ilk kez yapılan bir işlem değildir. Yine aynı haberlerde, Sendikamız Genel Başkanının aracı ile ilgili iddialar da asılsızdır. Genel Başkanlık Makam Aracı, 2018 model olup 2019 yılında uygun fiyatla alınmış bir araçtır.  Sendikamızca yapılan tüm alım-satım işlemleri, maden işçileri ve MTA işçileri tarafından verilen yetkiye dayanır. Ve bu yetki, üyelerimizin alınteri göz önünde bulundurularak büyük bir hassasiyetle kullanılmaktadır. Sendikamız,  gerek kamuoyunun gerekse maden işçilerimizin ve MTA işçilerimizin bilgi edinebileceği bir şeffaflığa sahiptir. Bu şeffaflık söz konusu iken, Sendikamızdan hiçbir bilgi ve görüş alınmadan bu tür haberlerin yapılması gazetecilik ilkelerine aykırıdır ve basın ahlakına yakışmamıştır.  Kaldı ki maden ve MTA işçisi tüm üyelerimiz, Sendikayı yönetme görevini Yönetim Kurulumuza 4 yıllık süre için vermiştir. Hesap vereceğimiz tek merci maden ve MTA işçileridir. Maden ve MTA işçilerimizin alınteriyle biriken her kuruş bizim nazarımızda çok değerlidir.  Sendikamıza yönelik bu tür haberlerle, çamur at izi kalsın mantığıyla yapılan haberlerle İstekleri ve talepleri yerine gelmeyenlerin, maden ve MTA işçilerimizin menfaatleri doğrultusunda alınan kararları değiştirmeye gücü yetmez. Ayrıca Genel Başkanımızın Sendikal mücadelesi ve anlayışı, bu haberleri yapanların kavrayamayacağı kadar yüce bir değerdir. Türkiye’de, son olarak tüm çalışanlar ve çocuklarımız için hayati öneme sahip, Hükümetin yakın geçmişte gündeme getirdiği Kıdem Tazminatı’nın tartışılmasına dahi, Genel Başkanımız önderliğinde Sendikamızın gösterdiği üstün mücadele ortadadır. Emek en yüce değerdir. Bu değerlere layık olabilmek için vargücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Her kim olursa olsun, talepleri yerine gelmeyenlerin karalama çabaları bu mücadelemize asla gölge düşüremez. Maden ve MTA işçilerimizin gönülleri rahat olsun, emanetleri büyük bir hassasiyetle korunmaktadır.             Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”  
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, bazı yerel medyada Sendikaya yönelik haberlerle ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklama şöyle; “Sendikamız Yönetim Kurulu, 2019 yılı Nisan ayı itibarı ile üyelerimizin ve onların yuvası olan Sendikamızın hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek üzere göreve seçilmiştir.

Yönetim Kurulu olarak bizlere verilen bu yüce görevi, üyelerimize en iyi şekilde layık olabilmek için ifa ediyoruz.

Bazı yerel medya kuruluşlarında, gazetecilik ahlakına yakışmayacak bir biçimde Sendikamızdan hiçbir bilgi ve görüş alınmaksızın, Sendikamıza alınan araçlarla ilgili haksız ve gerçeklerle ilgisi bulunmayan haberler yayınlanmıştır.

Sendikamız şubelerine ve maden işçilerine hizmet amacıyla değiştirilen araçlarla ilgili bazı yerel medya kuruluşlarında suçlamalar içeren haberler asılsızdır ve art niyetlidir.

Sendikamız, hizmet araçlarını 4 yılda bir Sendikamızın menfaatleri doğrultusunda değiştirmektedir ve ilk kez yapılan bir işlem değildir.

Yine aynı haberlerde, Sendikamız Genel Başkanının aracı ile ilgili iddialar da asılsızdır. Genel Başkanlık Makam Aracı, 2018 model olup 2019 yılında uygun fiyatla alınmış bir araçtır. 

Sendikamızca yapılan tüm alım-satım işlemleri, maden işçileri ve MTA işçileri tarafından verilen yetkiye dayanır. Ve bu yetki, üyelerimizin alınteri göz önünde bulundurularak büyük bir hassasiyetle kullanılmaktadır.

Sendikamız,  gerek kamuoyunun gerekse maden işçilerimizin ve MTA işçilerimizin bilgi edinebileceği bir şeffaflığa sahiptir. Bu şeffaflık söz konusu iken, Sendikamızdan hiçbir bilgi ve görüş alınmadan bu tür haberlerin yapılması gazetecilik ilkelerine aykırıdır ve basın ahlakına yakışmamıştır. 

Kaldı ki maden ve MTA işçisi tüm üyelerimiz, Sendikayı yönetme görevini Yönetim Kurulumuza 4 yıllık süre için vermiştir. Hesap vereceğimiz tek merci maden ve MTA işçileridir.

Maden ve MTA işçilerimizin alınteriyle biriken her kuruş bizim nazarımızda çok değerlidir. 

Sendikamıza yönelik bu tür haberlerle, çamur at izi kalsın mantığıyla yapılan haberlerle İstekleri ve talepleri yerine gelmeyenlerin, maden ve MTA işçilerimizin menfaatleri doğrultusunda alınan kararları değiştirmeye gücü yetmez.

Ayrıca Genel Başkanımızın Sendikal mücadelesi ve anlayışı, bu haberleri yapanların kavrayamayacağı kadar yüce bir değerdir. Türkiye’de, son olarak tüm çalışanlar ve çocuklarımız için hayati öneme sahip, Hükümetin yakın geçmişte gündeme getirdiği Kıdem Tazminatı’nın tartışılmasına dahi, Genel Başkanımız önderliğinde Sendikamızın gösterdiği üstün mücadele ortadadır.

Emek en yüce değerdir. Bu değerlere layık olabilmek için vargücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Her kim olursa olsun, talepleri yerine gelmeyenlerin karalama çabaları bu mücadelemize asla gölge düşüremez.

Maden ve MTA işçilerimizin gönülleri rahat olsun, emanetleri büyük bir hassasiyetle korunmaktadır.
            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.