Sitenin sağında bir giydirme reklam

Rektör Tarhan BEÜ'nün konuğu oldu

Gündem 23.11.2020 - 00:35, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3425+ kez okundu.
 

Rektör Tarhan BEÜ'nün konuğu oldu

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Pandemi Sonrasında İnsanlık’ Başlıklı Söyleşiye Katıldı
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü,  Psikiyatrist, Yazar ve Aktivist Prof. Dr. Nevzat Tarhan Bülent Ecevit Üniversitesi'nde ‘Pandemi Sonrasında İnsanlık’ başlıklı  online söyleşinin konuğu oldu. 20 Kasım Cuma günü İnstagram üzerinden canlı olarak yayınlanan, Bülent Ecevit Üniversitesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Fehmi Gür’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, Prof. Dr. Tarhan, tüm dünyada  ve ülkemizde olumsuz etkileri devam eden yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisin insanlık üzerindeki psikolojik etkilerine değindi. Küresel salgının fizyolojik problemler yaratmasının yanı sıra psikolojik ve davranışsal sorunlara da sebep olduğunun altını çizen Tarhan, pandeminin  bireyin psikolojisi üzerindeki etkilerini gündelik hayattan örnekler vererek paylaştı. Pandemi sürecinin doğurduğu psikolojik ve sosyolojik etkilerin virüs hızında yayıldığını belirten Prof. Dr. Tarhan, bu sürecin beraberinde çok fazlaca belirsizlik durumu olduğunu, belirsizliğin ise insanlıkta korku ve endişe duygularının yoğunlaşmasına yol açtığını belirtti.  Tarhan, insanların kaygı ve korku duyguları içinde olmasının oluşan tabloda normal ve doğal olabileceğini, yapılması gerekenin ise  farkındalık psikolojisi ile bu duygularla sağlıklı başa çıkma yollarını geliştirmek olduğunu ifade etti. Pandeminin insanların alışkanlıkları, davranışları ve iletişimleri üzerinde de önemli değişiklikler oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, stres yönetimi, öfke kontörlü ve kaygı yönetimi üzerine ipuçları vererek, süreci sağlıklı geçirmek için neler yapılması gerektiği yönünde bilgileri de katılımcılarla paylaştı.    Soru cevap şeklinde ilerleyen, çok sayıda kişi tarafından izlenen söyleşide verdiği değerli bilgilerden dolayı Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a teşekkür ediyoruz.  
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ‘Pandemi Sonrasında İnsanlık’ Başlıklı Söyleşiye Katıldı

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü,  Psikiyatrist, Yazar ve Aktivist Prof. Dr. Nevzat Tarhan Bülent Ecevit Üniversitesi'nde ‘Pandemi Sonrasında İnsanlık’ başlıklı  online söyleşinin konuğu oldu.

20 Kasım Cuma günü İnstagram üzerinden canlı olarak yayınlanan, Bülent Ecevit Üniversitesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Fehmi Gür’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, Prof. Dr. Tarhan, tüm dünyada  ve ülkemizde olumsuz etkileri devam eden yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisin insanlık üzerindeki psikolojik etkilerine değindi. Küresel salgının fizyolojik problemler yaratmasının yanı sıra psikolojik ve davranışsal sorunlara da sebep olduğunun altını çizen Tarhan, pandeminin  bireyin psikolojisi üzerindeki etkilerini gündelik hayattan örnekler vererek paylaştı. Pandemi sürecinin doğurduğu psikolojik ve sosyolojik etkilerin virüs hızında yayıldığını belirten Prof. Dr. Tarhan, bu sürecin beraberinde çok fazlaca belirsizlik durumu olduğunu, belirsizliğin ise insanlıkta korku ve endişe duygularının yoğunlaşmasına yol açtığını belirtti. 

Tarhan, insanların kaygı ve korku duyguları içinde olmasının oluşan tabloda normal ve doğal olabileceğini, yapılması gerekenin ise  farkındalık psikolojisi ile bu duygularla sağlıklı başa çıkma yollarını geliştirmek olduğunu ifade etti. Pandeminin insanların alışkanlıkları, davranışları ve iletişimleri üzerinde de önemli değişiklikler oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, stres yönetimi, öfke kontörlü ve kaygı yönetimi üzerine ipuçları vererek, süreci sağlıklı geçirmek için neler yapılması gerektiği yönünde bilgileri de katılımcılarla paylaştı. 

 

Soru cevap şeklinde ilerleyen, çok sayıda kişi tarafından izlenen söyleşide verdiği değerli bilgilerden dolayı Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a teşekkür ediyoruz.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.