Sitenin sağında bir giydirme reklam

SON MECLİS TOPLANTISI GERGİN GEÇTİ

Kozlu 14.03.2019 - 21:48, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7112+ kez okundu.
 

SON MECLİS TOPLANTISI GERGİN GEÇTİ

Beş yıllık dönemin son toplantısı olan Kozlu Belediyesi Mart 2019 Meclis Toplantısı 16 kat gerginliği içerisinde geçti.
Beş yıllık dönemin son toplantısı olan Kozlu Belediyesi Mart 2019 Meclis Toplantısı 16 kat gerginliği içerisinde geçti. Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın başkanlığında 8 Mart 2019 Cuma günü gerçekleştirilen Kozlu Belediye Meclis Toplantısı Mart ayı ikinci toplantısında 9 gündem maddesi yer aldı. Yoklama ve açılışa müteakip, saygı duruşunda bulunuldu ve bir önceki toplantıya ait tutanak özeti okunarak oylandı ve oy birliği ile kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün talebi gereği ‘Dolu kadro değişikliği’ için Bütçe ve Karma Komisyonunda görüşülen 4’üncü gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Mali Hizmetler müdürlüğü’nün talebi olan ve Halk otobüsü ‘jeton ücretleri’ ile ilgili 5’inci gündem maddesi Bütçe ve karma komisyonlarında görüşülmesi sonucu herhangi bir artış yapılmayarak 3 TL olarak kaldı. Madde oy birliği ile kabul edildi. Zabıta Müdürlüğü’nün ‘Durak Devri’ talebi ile ilgili 6 ve 7’inci maddeleri Karma ve Trafik Komisyonlarında görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün mezarlık yeri ile ilgili ‘İmar değişikliği’ talebine dair gündemin 8’inci maddesi imar komisyonunda görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 9’uncu maddesi gereği İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 30.01.2019 tarihli ve 1103/301 sayılı, merkez mahallesi 4 ada 48 no’lu parsel ile ilgili ‘itiraz’ yani kamuoyunda Kozlu Belediyesi’nin birçok doğrudan temin işlerini yapan taşeronu E.Zeki Berberoğlu’nun ortağı olduğu 16 katlı inşaat izni için olan madde ile ilgili imar komisyonu önceki dönemde raporunu yazmamıştı. Bu imar değişikliği ile evet oyu veren meclis üyeleri soruşturma geçirmiş ve imar değişikliği mahkeme tarafından iptal edilmişti.5 yıllık dönemin son toplantısında aynı talebin meclis gündemine gelmesi meclis üyelerinin tepkisine neden oldu. Komisyon yine rapor yazmadı. Gündem maddesini meclisten geçirmekte kararlı olan Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın meclis toplantısı öncesi partisinin grubundaki meclis üyelerini ikna çabaları yeterli olmadı. Komisyon raporu olmamasına rağmen kanunun kendisine tanıdığı yetkiyi kullanan Kerim Yılmaz talebi direk olarak gündeme alarak oylamaya sundu. Ancak oylamada 16 kat talebine Kerim Yılmaz’la birlikte sadece 3 meclis üyesi (Şükrü Altıntaş,Hikmet Aydı, Necati Bozkurt) tekrar evet dedi.Toplantıya katılan diğer Ak Partili,CHP’li ve bağımsız meclis üyeleri çekimser oy verdi. Toplantı sona erdikten sonra İstiklal Marşı okunarak 5 yıllık dönem kapatıldı. Kapanış konuşmasında tüm meclis üyelerine son dakikaya kadar Kozlu’ya hizmet aşkı ile çalıştıkları için teşekkür eden Kozlu belediye Başkanı Kerim Yılmaz, yaşanmış kırgınlıklar için özür diledi, hakkını helal etti ve tüm arkadaşlarından haklarını helal etmelerini istedi.Karşılıklı helalleşmenin ardından toplu fotoğraf çekinen meclis üyelerine Başkan Yılmaz günün anısına Tükenmez kalem hediye etti.(BKH)
Beş yıllık dönemin son toplantısı olan Kozlu Belediyesi Mart 2019 Meclis Toplantısı 16 kat gerginliği içerisinde geçti.

Beş yıllık dönemin son toplantısı olan Kozlu Belediyesi Mart 2019 Meclis Toplantısı 16 kat gerginliği içerisinde geçti.

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın başkanlığında 8 Mart 2019 Cuma günü gerçekleştirilen Kozlu Belediye Meclis Toplantısı Mart ayı ikinci toplantısında 9 gündem maddesi yer aldı.

Yoklama ve açılışa müteakip, saygı duruşunda bulunuldu ve bir önceki toplantıya ait tutanak özeti okunarak oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün talebi gereği ‘Dolu kadro değişikliği’ için Bütçe ve Karma Komisyonunda görüşülen 4’üncü gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Mali Hizmetler müdürlüğü’nün talebi olan ve Halk otobüsü ‘jeton ücretleri’ ile ilgili 5’inci gündem maddesi Bütçe ve karma komisyonlarında görüşülmesi sonucu herhangi bir artış yapılmayarak 3 TL olarak kaldı. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Zabıta Müdürlüğü’nün ‘Durak Devri’ talebi ile ilgili 6 ve 7’inci maddeleri Karma ve Trafik Komisyonlarında görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün mezarlık yeri ile ilgili ‘İmar değişikliği’ talebine dair gündemin 8’inci maddesi imar komisyonunda görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 9’uncu maddesi gereği İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 30.01.2019 tarihli ve 1103/301 sayılı, merkez mahallesi 4 ada 48 no’lu parsel ile ilgili ‘itiraz’ yani kamuoyunda Kozlu Belediyesi’nin birçok doğrudan temin işlerini yapan taşeronu E.Zeki Berberoğlu’nun ortağı olduğu 16 katlı inşaat izni için olan madde ile ilgili imar komisyonu önceki dönemde raporunu yazmamıştı. Bu imar değişikliği ile evet oyu veren meclis üyeleri soruşturma geçirmiş ve imar değişikliği mahkeme tarafından iptal edilmişti.5 yıllık dönemin son toplantısında aynı talebin meclis gündemine gelmesi meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

Komisyon yine rapor yazmadı. Gündem maddesini meclisten geçirmekte kararlı olan Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın meclis toplantısı öncesi partisinin grubundaki meclis üyelerini ikna çabaları yeterli olmadı.

Komisyon raporu olmamasına rağmen kanunun kendisine tanıdığı yetkiyi kullanan Kerim Yılmaz talebi direk olarak gündeme alarak oylamaya sundu.

Ancak oylamada 16 kat talebine Kerim Yılmaz’la birlikte sadece 3 meclis üyesi (Şükrü Altıntaş,Hikmet Aydı, Necati Bozkurt) tekrar evet dedi.Toplantıya katılan diğer Ak Partili,CHP’li ve bağımsız meclis üyeleri çekimser oy verdi.

Toplantı sona erdikten sonra İstiklal Marşı okunarak 5 yıllık dönem kapatıldı.

Kapanış konuşmasında tüm meclis üyelerine son dakikaya kadar Kozlu’ya hizmet aşkı ile çalıştıkları için teşekkür eden Kozlu belediye Başkanı Kerim Yılmaz, yaşanmış kırgınlıklar için özür diledi, hakkını helal etti ve tüm arkadaşlarından haklarını helal etmelerini istedi.Karşılıklı helalleşmenin ardından toplu fotoğraf çekinen meclis üyelerine Başkan Yılmaz günün anısına Tükenmez kalem hediye etti.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.