Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP İL BAŞKANI DEVRİM DURAL’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.11.2023 - 23:16, Güncelleme: 23.11.2023 - 23:16 1399+ kez okundu.
 

CHP İL BAŞKANI DEVRİM DURAL’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

“Başöğretmen Atatürk diyor ki: “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.”
“Başöğretmen Atatürk diyor ki: “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.” Öğretmenler geleceğin mimarıdır. Ülkemizin kalkınması, Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile mümkündür. Vatana bu kadar büyük bir hizmet veren, anne ve babalardan sonra çocukların yetişmesinde en hayati rolü üstlenen öğretmenler şüphe yok ki sonsuz bir saygı ve şükran görmelidir. Ancak bugün öğretmenlerimizin bu şükran ve saygıyı gördüğünü söylemek mümkün değildir. Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına oranla en fazla çalışan ve en düşük maaşı alan öğretmenlerimiz, baskı görmekte, sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle mesleki sorunlar yaşamakta; yüzbinlerce öğretmenimiz de atama beklemektedir. Bu durum dahi hükümetin gençlerimize verdiği değeri açık bir şekilde göstermektedir. Öğretmenlerin ve eğitim sisteminin içinde bulunduğu bu acı tablo kader değildir. Geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanmak, Türkiye’yi dünyada hak ettiği yere getirmek için bu tabloyu değiştirmek zorundayız. Büyük Atatürk “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” diyor. Şanlı, yüksek bir millet olarak gelecekte var olmak için öğretmenlerimizin olanaklarını arttırmalı, çağdaş, akılcı bir eğitim sistemi kurmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyor, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.
“Başöğretmen Atatürk diyor ki: “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.”

Başöğretmen Atatürk diyor ki: “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.”

Öğretmenler geleceğin mimarıdır. Ülkemizin kalkınması, Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefine ulaşması ancak öğretmenlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile mümkündür. Vatana bu kadar büyük bir hizmet veren, anne ve babalardan sonra çocukların yetişmesinde en hayati rolü üstlenen öğretmenler şüphe yok ki sonsuz bir saygı ve şükran görmelidir.

Ancak bugün öğretmenlerimizin bu şükran ve saygıyı gördüğünü söylemek mümkün değildir. Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına oranla en fazla çalışan ve en düşük maaşı alan öğretmenlerimiz, baskı görmekte, sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle mesleki sorunlar yaşamakta; yüzbinlerce öğretmenimiz de atama beklemektedir. Bu durum dahi hükümetin gençlerimize verdiği değeri açık bir şekilde göstermektedir.

Öğretmenlerin ve eğitim sisteminin içinde bulunduğu bu acı tablo kader değildir. Geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanmak, Türkiye’yi dünyada hak ettiği yere getirmek için bu tabloyu değiştirmek zorundayız. Büyük Atatürk “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” diyor. Şanlı, yüksek bir millet olarak gelecekte var olmak için öğretmenlerimizin olanaklarını arttırmalı, çağdaş, akılcı bir eğitim sistemi kurmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyor, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

Zonguldak HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.