Sitenin sağında bir giydirme reklam

Herkes kendini biliyor…

Gündem 12.01.2024 - 08:43, Güncelleme: 12.01.2024 - 08:43 3161+ kez okundu.
 

Herkes kendini biliyor…

Çünkü burası Kozlu, herkes birbirini biliyor! Hepsinden öte herkes kendinin ne mal olduğunu biliyor…
Aynı işi yapan birçok kişinin nemalanmak uğruna kuşunun dahi ötmediği bir dönemde bizim horoz ötmeye devam ediyor! Bizim horoz öterken, arsızları, yüzsüzleri, namussuzları, kafasının ardında başka hesaplar olanları, kirli ilişkilerin mahsullerini, fırıldakları, rüzgârgüllerinin ne mal olduklarını, ne haltlar yediklerini kamuoyu ile paylaşıyor. Bizim horoz isim vermiyor! Ama bunlar o kadar çapsız, o kadar yüzsüz, o kadar karaktersizler ki, kendileri ortalığa atlayıp, araya aracılar koyarak bize, ‘Beni yazmasın, üzerime gelmesin’ mesajı yolluyorlar. Birine; Namussuz haysiyetsiz utanmaz ifadelerini kullanıyorum, ben kim olduğunu yazmadığım halde adam (!) araya birilerini koyup ‘beni yazmasın’ diye haber yolluyor… Bize haberi getiren de dönüp ona sormuyor; ‘Adam isim yazmamış, namussuz haysiyetsiz utanmaz yazmış. Yoksa o kişi sen misin?’ Bir başkasına, ‘Aile içi kirli ilişkilerin mahsulü, fırıldak, rüzgar gülü’ yazıyoruz. Bu sefer millet buna, ‘Seni niye yazıyor’ diyor. Bu çok akıllı su samuru da, ‘Bilmiyorum benim onunla bir sorunum yok’ diyor. ‘Ne münasebet bu ifadelerin muhatabı ben değilim’ demiyor ya da diyemiyor! Birde başka bir ilçeden sermaye çevrelerini arkasına alan, İlçeye geldiğinde ilk ziyaretlerinden birini Zonguldak’ın meşhur tefecisi olarak bilinen bir iş adamına gerçekleştiren, bir aklı evvel var. Ona da arkasındaki Mermerci ve Mobilyacıdan bahsettik. Allah’ı var araya aracı sokmadı beni yolda görüp, ‘sponsor mermerci ile mobilyacıyı açıkla da ben de bileyim’ deme cesaretini gösterdi. Bende bu satırlardan söz verdim adaylığı açıklansın o mermerci ve mobilyacı ile fotoğraf çektirip yayınlayacağım diye. E şimdi, ben tutupda, ‘Koca Kafa’ desem bunu kim üzerine alınır? Biri de çıkıp, ‘o ifade bizimle özdeşleşmiş bir ifadedir kimse için kullanamazsın’ der mi? Der mi der! Bu saatten sonra hiçbir şeye şaşırmam. Çünkü burası Kozlu, herkes birbirini biliyor! Hepsinden öte herkes kendinin ne mal olduğunu biliyor…
Çünkü burası Kozlu, herkes birbirini biliyor! Hepsinden öte herkes kendinin ne mal olduğunu biliyor…

Aynı işi yapan birçok kişinin nemalanmak uğruna kuşunun dahi ötmediği bir dönemde bizim horoz ötmeye devam ediyor!

Bizim horoz öterken, arsızları, yüzsüzleri, namussuzları, kafasının ardında başka hesaplar olanları, kirli ilişkilerin mahsullerini, fırıldakları, rüzgârgüllerinin ne mal olduklarını, ne haltlar yediklerini kamuoyu ile paylaşıyor.

Bizim horoz isim vermiyor!

Ama bunlar o kadar çapsız, o kadar yüzsüz, o kadar karaktersizler ki, kendileri ortalığa atlayıp, araya aracılar koyarak bize, ‘Beni yazmasın, üzerime gelmesin’ mesajı yolluyorlar.

Birine;

Namussuz haysiyetsiz utanmaz ifadelerini kullanıyorum, ben kim olduğunu yazmadığım halde adam (!) araya birilerini koyup ‘beni yazmasın’ diye haber yolluyor…

Bize haberi getiren de dönüp ona sormuyor;

‘Adam isim yazmamış, namussuz haysiyetsiz utanmaz yazmış. Yoksa o kişi sen misin?’

Bir başkasına, ‘Aile içi kirli ilişkilerin mahsulü, fırıldak, rüzgar gülü’ yazıyoruz.

Bu sefer millet buna, ‘Seni niye yazıyor’ diyor.

Bu çok akıllı su samuru da, ‘Bilmiyorum benim onunla bir sorunum yok’ diyor. ‘Ne münasebet bu ifadelerin muhatabı ben değilim’ demiyor ya da diyemiyor!

Birde başka bir ilçeden sermaye çevrelerini arkasına alan, İlçeye geldiğinde ilk ziyaretlerinden birini Zonguldak’ın meşhur tefecisi olarak bilinen bir iş adamına gerçekleştiren, bir aklı evvel var.

Ona da arkasındaki Mermerci ve Mobilyacıdan bahsettik. Allah’ı var araya aracı sokmadı beni yolda görüp, ‘sponsor mermerci ile mobilyacıyı açıkla da ben de bileyim’ deme cesaretini gösterdi.

Bende bu satırlardan söz verdim adaylığı açıklansın o mermerci ve mobilyacı ile fotoğraf çektirip yayınlayacağım diye.

E şimdi, ben tutupda, ‘Koca Kafa’ desem bunu kim üzerine alınır?

Biri de çıkıp, ‘o ifade bizimle özdeşleşmiş bir ifadedir kimse için kullanamazsın’ der mi?

Der mi der!

Bu saatten sonra hiçbir şeye şaşırmam.

Çünkü burası Kozlu, herkes birbirini biliyor!

Hepsinden öte herkes kendinin ne mal olduğunu biliyor…

Zonguldak HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.