Sitenin sağında bir giydirme reklam

MÜDÜRLÜK DEĞERLENDİRMELERİ İPTAL EDİLECEK

Eğitim 19.06.2015 - 16:19, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7774+ kez okundu.
 

MÜDÜRLÜK DEĞERLENDİRMELERİ İPTAL EDİLECEK

Türk Eğitim-Sen’in açtığı dava üzerine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Yönetici Atama Yönetmeliği’nin bazı hükümleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Türk Eğitim-Sen Kozlu Temsilcisi Şevket Gören yaptığı yazılı basın açıklamasında 8 Binin üzerinde okul müdürünün mağduriyetine neden olan müdürlük Değerlendirmelerinin Tütk Eğitim-Sen’in açtığı dava sonucunda iptal edildiğini ve bu karar neticesinde On binlerce okul müdürü ve Müdür yardımcılarının görevlerine geri dönebileceğini dile getirdi. Gören yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen’in açtığı dava üzerine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Yönetici Atama Yönetmeliği’nin bazı hükümleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bununla birlikte sayıları 8 binin üzerinde olan okul müdürü ve on binlerce müdür yardımcısı ile müdür baş yardımcısı eski görevlerine tekrar dönebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü de bir yazı yayınlayarak, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinin yönetmelikte yargı kararı doğrultusunda yapılacak değişikliğin yürürlüğe konulmasından sonra yapılacağını, o zamana kadar bu kapsamda herhangi bir görevlendirme yapılmayacağın, okul müdürü ile en az altı ay süreyle çalışmamış durumda olan ilçe millî eğitim müdürü, eğitim kurumundan sorumlu şube müdürü ve insan kaynaklarından sorumlu şube müdürlerinin de değerlendirme dışı tutulmasının sağlanacağını bildirmiştir. Ayrıca Türk Eğitim-Sen olarak okul müdürü değerlendirmelerinin ertelenmesini de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan istedik. Bu konuda da olumlu bir gelişme olmasını bekliyoruz. Şayet aynı anlayışla subjektif değerlendirme yapılırsa, benzeri sorunları tekrar yaşarız. Artık bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz.Türk Eğitim-Sen büyük bir hukuk zaferine imza atmıştır. Sendikamız gelişmeleri yakından takip edecek ve yargı kararlarına uyulması için her türlü girişimde bulunacaktır;Değerli meslektaşlarım, eğitim öğretim yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde mesleki çalışmaların ardından gireceğimiz tatili sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi temenni ederim. ‘dedi.
Türk Eğitim-Sen’in açtığı dava üzerine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Yönetici Atama Yönetmeliği’nin bazı hükümleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Türk Eğitim-Sen Kozlu Temsilcisi Şevket Gören yaptığı yazılı basın açıklamasında 8 Binin üzerinde okul müdürünün mağduriyetine neden olan müdürlük Değerlendirmelerinin Tütk Eğitim-Sen’in açtığı dava sonucunda iptal edildiğini ve bu karar neticesinde On binlerce okul müdürü ve Müdür yardımcılarının görevlerine geri dönebileceğini dile getirdi.
Gören yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;
Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen’in açtığı dava üzerine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Yönetici Atama Yönetmeliği’nin bazı hükümleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bununla birlikte sayıları 8 binin üzerinde olan okul müdürü ve on binlerce müdür yardımcısı ile müdür baş yardımcısı eski görevlerine tekrar dönebilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü de bir yazı yayınlayarak, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinin yönetmelikte yargı kararı doğrultusunda yapılacak değişikliğin yürürlüğe konulmasından sonra yapılacağını, o zamana kadar bu kapsamda herhangi bir görevlendirme yapılmayacağın, okul müdürü ile en az altı ay süreyle çalışmamış durumda olan ilçe millî eğitim müdürü, eğitim kurumundan sorumlu şube müdürü ve insan kaynaklarından sorumlu şube müdürlerinin de değerlendirme dışı tutulmasının sağlanacağını bildirmiştir.
Ayrıca Türk Eğitim-Sen olarak okul müdürü değerlendirmelerinin ertelenmesini de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan istedik. Bu konuda da olumlu bir gelişme olmasını bekliyoruz. Şayet aynı anlayışla subjektif değerlendirme yapılırsa, benzeri sorunları tekrar yaşarız. Artık bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz.
Türk Eğitim-Sen büyük bir hukuk zaferine imza atmıştır. Sendikamız gelişmeleri yakından takip edecek ve yargı kararlarına uyulması için her türlü girişimde bulunacaktır;
Değerli meslektaşlarım, eğitim öğretim yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde mesleki çalışmaların ardından gireceğimiz tatili sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi temenni ederim. ‘dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.