Sitenin sağında bir giydirme reklam

ZBEÜ’DE ÇANAKKALE SAVAŞLARI CANLANDIRILDI

Gündem 19.03.2024 - 08:45, Güncelleme: 19.03.2024 - 08:49 2334+ kez okundu.
 

ZBEÜ’DE ÇANAKKALE SAVAŞLARI CANLANDIRILDI

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında ‘Çanakkale Savaşları’nı Canlandırma’ etkinliği düzenledi.
Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında ZBEÜ’de ‘Çanakkale Savaşları’nı Canlandırma’ etkinliği gerçekleştirildi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında ‘Çanakkale Savaşları’nı Canlandırma’ etkinliği düzenledi. Farabi Kampüsü Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer, Vali Yardımcıları Turgut Subaşı ve Mehmet Türk, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen Köse, senato üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü'nün genel sanat yönetmenliği ile Öğr. Gör. Ekil Kaya'nın yönetmenliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Çanakkale Savaşları canlandırıldı. Devlet Konservatuvarı öğrencileri, tarihi olayları canlandırarak seyircilere duygusal anlar yaşattı. Etkinlikte kullanılan dekor ve sahne düzenlemeleri, seyircilere adeta geçmişe bir yolculuk yaşatırken itinayla hazırlanan detaylar ise izleyiciler tarafından büyük bir hayranlıkla karşılandı. Etkinliğin sonunda oyuncuların Türk bayrağı açarak Doç. Dr. İlker Kömürcü’nün yazıp bestelediği 100. Yıl Marşı’nı seslendirmesi büyük beğeni toplarken izleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi. Rektör Özölçer, bu etkinliğin sadece geçmişe olan saygı ve minneti dile getirmekle kalmadığını, aynı zamanda genç nesillere bu büyük zaferin anlamını ve önemini aktarma şansı da verdiğini dile getirerek organizasyonda emeği geçen başta Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında ‘Çanakkale Savaşları’nı Canlandırma’ etkinliği düzenledi.

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında ZBEÜ’de ‘Çanakkale Savaşları’nı Canlandırma’ etkinliği gerçekleştirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında ‘Çanakkale Savaşları’nı Canlandırma’ etkinliği düzenledi.

Farabi Kampüsü Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer, Vali Yardımcıları Turgut Subaşı ve Mehmet Türk, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen Köse, senato üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü'nün genel sanat yönetmenliği ile Öğr. Gör. Ekil Kaya'nın yönetmenliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Çanakkale Savaşları canlandırıldı. Devlet Konservatuvarı öğrencileri, tarihi olayları canlandırarak seyircilere duygusal anlar yaşattı. Etkinlikte kullanılan dekor ve sahne düzenlemeleri, seyircilere adeta geçmişe bir yolculuk yaşatırken itinayla hazırlanan detaylar ise izleyiciler tarafından büyük bir hayranlıkla karşılandı.

Etkinliğin sonunda oyuncuların Türk bayrağı açarak Doç. Dr. İlker Kömürcü’nün yazıp bestelediği 100. Yıl Marşı’nı seslendirmesi büyük beğeni toplarken izleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Rektör Özölçer, bu etkinliğin sadece geçmişe olan saygı ve minneti dile getirmekle kalmadığını, aynı zamanda genç nesillere bu büyük zaferin anlamını ve önemini aktarma şansı da verdiğini dile getirerek organizasyonda emeği geçen başta Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. İlker Kömürcü olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu.

Zonguldak HABERİ

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.