Sitenin sağında bir giydirme reklam

YARIŞ ŞiMDi BAŞLIYOR

Gündem 09.04.2015 - 18:39, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8454+ kez okundu.
 

YARIŞ ŞiMDi BAŞLIYOR

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel seçimleri için listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilme süresi olan 7 Nisan 2015 Salı Günü saat 17.30 itibarı ile tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak’ta da partilerini temsilen seçime girecek Milletvekili Adayları kesinleşmiş oldu.
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel seçimleri için listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilme süresi olan 7 Nisan 2015 Salı Günü saat 17.30 itibarı ile tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak’ta da partilerini temsilen seçime girecek Milletvekili Adayları kesinleşmiş oldu. AKP’de liste kamuoyunda beklendiği gibi gerçekleşirken, AKP’nin sürprizi son anda listenin ikinci sırasından Ereğli-Alaplı Bölgesini temsilen mevcut milletvekili prof.Dr. Ercan Candan’ın çıkartılarak yerine önceki İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu’nun yerleştirilmesi oldu.AKP’nin mevcut milletvekillerinden listede olacağına kesin gözüyle bakılan Özcan Ulupınar’ın 3’üncü sırada yer alması ise bazı kesimler tarafından listeyi iteleyici güç olarak nitelenirken, bazı kesimler tarafından Ulupınar işi zora soktu olarak değerlendirildi.AKP’nin ikinci sırası için ismi geçen MYK üyesi Emine Çift’in ise dördüncü sırada yer alması, Genel Merkezin kendisinden vazgeçtiği şeklinde yorumlandı.Birçok önemli ismi geride bırakarak listenin beşinci sırasına girmeyi başaran Akın Kaymak ise AKP Genel Merkezi tarafından siyasi geleceğine ışık yakıldığı yönünde yorumlandı.MHP’nin liste başı adayları aylar öncesinde dile getirildiği üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Zeki Çakan ve eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen oldu.CHP’de yapılan eğilim yoklaması ile sıralama belli olmuş gibi görünüm verse de, merak konusu olan Genel Merkezin kontenjanındaki ikinci sıranın Ereğli Alaplı’ya mı yoksa vadiye mi verileceği sorusu Genel Merkez’in tercihini Ereğli-Alaplı’dan yana kullanması ile cevabını buldu. Ancak Ereğli-Alaplı Bölgesi için oy potansiyeli yüksek olan kontenjan Adayı Halil Posbıyık’ın yerine bölgede pek tanınmayan Ankara’da ikamet eden Av. Ünal Demirtaş’ın tercih edilmesi bölge seçmeninde hayal kırıklığı yaşattı.CHP’nin kesinleşen listesi için halk arasındaki adaylar liste dışında kalırken, ‘Halktan kopuk adaylarla yarışa giren CHP Zonguldak’ta şansını zora soktu’ yorumları yapıldı. 7 Haziran’da TBMM’de Zonguldak’ı temsil etmek için yarışacak siyasi partilerin listeleri şu isimlerden oluştu; AKP: 1-Hüseyin özbakır2-Faruk Çaturoğlu3-Özcan Ulupınar4-Emine Çift5-Akın Kaymak CHP: 1-Şerafettin turpçu2-Ünal Demirtaş3-Deniz Yavuzyılmaz4-Harun Akın5-Ali İhsan Köktürk MHP: 1-Zeki Çakan2-Yavuz Erkmen3-A.Emre Bayramoğlu4-Şule Elmas Acar Songür5-Meral DemirbaşHDP:1-Ali Topaloğlu2-Songül Züleyha Tatlı3-Fahri Bozbaş4-İsmahan Toprak Yaşar5-Bedirhan Güneş VATAN PARTİSİ: 1- Naci Beştepe 2- Ali Seyfi Tatar 3- Remziye Köse 4- Mehmet Uslubaş 5- İlhami Özerçi SAADET PARTİSİ: 1-Yusuf Çetin2-Salih Dönmez3-Dilek Özmekik4-Abdullah Günaydın5-Mustafa Taşcı
7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel seçimleri için listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilme süresi olan 7 Nisan 2015 Salı Günü saat 17.30 itibarı ile tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak’ta da partilerini temsilen seçime girecek Milletvekili Adayları kesinleşmiş oldu.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel seçimleri için listelerin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilme süresi olan 7 Nisan 2015 Salı Günü saat 17.30 itibarı ile tüm ülkede olduğu gibi Zonguldak’ta da partilerini temsilen seçime girecek Milletvekili Adayları kesinleşmiş oldu.

AKP’de liste kamuoyunda beklendiği gibi gerçekleşirken, AKP’nin sürprizi son anda listenin ikinci sırasından Ereğli-Alaplı Bölgesini temsilen mevcut milletvekili prof.Dr. Ercan Candan’ın çıkartılarak yerine önceki İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu’nun yerleştirilmesi oldu.
AKP’nin mevcut milletvekillerinden listede olacağına kesin gözüyle bakılan Özcan Ulupınar’ın 3’üncü sırada yer alması ise bazı kesimler tarafından listeyi iteleyici güç olarak nitelenirken, bazı kesimler tarafından Ulupınar işi zora soktu olarak değerlendirildi.
AKP’nin ikinci sırası için ismi geçen MYK üyesi Emine Çift’in ise dördüncü sırada yer alması, Genel Merkezin kendisinden vazgeçtiği şeklinde yorumlandı.
Birçok önemli ismi geride bırakarak listenin beşinci sırasına girmeyi başaran Akın Kaymak ise AKP Genel Merkezi tarafından siyasi geleceğine ışık yakıldığı yönünde yorumlandı.
MHP’nin liste başı adayları aylar öncesinde dile getirildiği üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Zeki Çakan ve eski Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen oldu.
CHP’de yapılan eğilim yoklaması ile sıralama belli olmuş gibi görünüm verse de, merak konusu olan Genel Merkezin kontenjanındaki ikinci sıranın Ereğli Alaplı’ya mı yoksa vadiye mi verileceği sorusu Genel Merkez’in tercihini Ereğli-Alaplı’dan yana kullanması ile cevabını buldu. Ancak Ereğli-Alaplı Bölgesi için oy potansiyeli yüksek olan kontenjan Adayı Halil Posbıyık’ın yerine bölgede pek tanınmayan Ankara’da ikamet eden Av. Ünal Demirtaş’ın tercih edilmesi bölge seçmeninde hayal kırıklığı yaşattı.
CHP’nin kesinleşen listesi için halk arasındaki adaylar liste dışında kalırken, ‘Halktan kopuk adaylarla yarışa giren CHP Zonguldak’ta şansını zora soktu’ yorumları yapıldı.

7 Haziran’da TBMM’de Zonguldak’ı temsil etmek için
yarışacak siyasi partilerin listeleri şu isimlerden oluştu;

AKP:


1-Hüseyin özbakır
2-Faruk Çaturoğlu
3-Özcan Ulupınar
4-Emine Çift
5-Akın Kaymak


CHP:


1-Şerafettin turpçu
2-Ünal Demirtaş
3-Deniz Yavuzyılmaz
4-Harun Akın
5-Ali İhsan Köktürk


MHP:

1-Zeki Çakan
2-Yavuz Erkmen
3-A.Emre Bayramoğlu
4-Şule Elmas Acar Songür
5-Meral Demirbaş
HDP:
1-Ali Topaloğlu
2-Songül Züleyha Tatlı
3-Fahri Bozbaş
4-İsmahan Toprak Yaşar
5-Bedirhan Güneş


VATAN PARTİSİ:


1- Naci Beştepe
2- Ali Seyfi Tatar
3- Remziye Köse
4- Mehmet Uslubaş
5- İlhami Özerçi


SAADET PARTİSİ:


1-Yusuf Çetin
2-Salih Dönmez
3-Dilek Özmekik
4-Abdullah Günaydın
5-Mustafa Taşcı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.