Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

YİYOR MU? ASIN GELİR-GİDER TABLOSUNU BELEDİYE BİNASINA

Mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz.Dürüstlük,şeffaflık,helale harama dikkat etmek,yardımseverlik İslam'ın temel ilkelerindendir. Belediye başkanlığı seçimleri yapılalı,zat-ı muhteremlerin o makamlara oturalı neredeyse üç yıla yaklaşıyor. O makamlar ki halka dürüstçe hizmet etme,şeffaf olma makamları,peygamber makamlarıdır. Bırakın dürüstçe hizmet etmeyi gizli kapaklı yığınla işler yapılıyor.Senin adamın,benim adamım diye halk öteleştiriliyor.Bu makamların iktidar veya muhalefet partilerinin olmasının da hiç bir önemi yok. Tunceli'nin Ovacık İlçesinin Kominist Partili Belediye Başkanı F.Mehmet MAÇOĞLU seçim programında halka şeffaflık sözü vermiş.Bizimkiler de çok sözler verdiler ama hepsi o koltuğa oturana kadar idi.Ve MAÇOĞLU sözünü tutarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Gelir-Gider tablosunu afiş yaptırarak Belediye Binasına asmış.Bir yılda Belediyeyi kara geçirmiş.Daha önce de hazine arazilerine nohut ektirerek(imece usulü,kendisi de çalışarak)elde edilen geliri yoksul vatandaşlara ve öğrencilere burs olarak dağıtmış. Bizim Belediye boş arazi bulsa hemen satacak.Hatta kendisinde önceki Başkan satılacak yer bırakmadı diye sitem bile ediyor.Bırakın Belediyeyi kara geçirmeyi sürekli kredi talebiyle borç batağına sürüklüyor. MAÇOĞLU DİYOR Kİ; 'HER BELEDİYE BİZİM GİBİ OLURSA...'  Her belediyenin kendileri gibi şeffaf olması gerektiğini anlatan Başkan Maçoğlu, "Toplumla ilişkisi olan, halka hesap verebilirliği olan  mutlak sosyalistlerin mutlak görevi olması lazım. Sadece komünistlerle ilgili değil. Hesap vermek için bir ideolojinin parçası olmaya gerek yok. Sosyalistler için halka hesap vermek mecburidir. Biz sol ve sosyalistler bu bilinçteyiz halk bizi seçti halka hesap vermek zorunluluğumuz var. Her belediye bizim gibi şeffaf ve halkçı olursa birçok sorunda çözülür" dedi. KOMİNİST BAŞKANIN ŞU NASİHATLERİNE KULAK VERİN LÜTFEN ! "Yıllık bütçemizin, gelirlerimizin tamamını gösteriyor. İller Bankası’ndan tutun da kiralarımıza, yıllık personel giderlerimizden hizmetlerin tüm giderlerini gösteriyor. Önceki dönemlerde hep zarar eden belediye iken şimdi 150-200 bin TL devir eden belediye durumuna geldik. Fuzuli giderleri kesmeye başladığınız zaman bunların hepsizaten size kalmaya başlar. Bu duruma gelene kadar bireysel giderlerden tutun da, araçlardan ve yakıta kadar her şeyden kestik. Buranın bir aile olduğunu düşünün,kendi aileniz üzerinden bir hesap yapın. Gelirlerinize göre bütün giderlerinizi ayarlamaya başladığınız zaman bu aileyi devam ettirebilirsiniz. Bizim gelir ve giderlerimiz arasındaki fark bu şekilde ortaya çıktı. Makam aracı kullanmıyorum. Belediye çalışanları başka bir ile giderken bizim araçları kullanmıyor. Bu şekilde de tasarruf yaptık.  Bunun için şeffaflık çok önemli. Hesap verebilmeyi kendine görev edinmek bizim için çok önemli. Bunu yaparken zaten halklaşıyorsun, halklılaşıyorsun. Biz hesap verebilirliği bunun üzerine kuruyoruz." BİZ DE KOMİNİST BELEDİYE BAŞKANI İSTİYORUZ !  
Ekleme Tarihi: 24 Haziran 2016 - Cuma

YİYOR MU? ASIN GELİR-GİDER TABLOSUNU BELEDİYE BİNASINA

Mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz.Dürüstlük,şeffaflık,helale harama dikkat etmek,yardımseverlik İslam'ın temel ilkelerindendir.

Belediye başkanlığı seçimleri yapılalı,zat-ı muhteremlerin o makamlara oturalı neredeyse üç yıla yaklaşıyor.

O makamlar ki halka dürüstçe hizmet etme,şeffaf olma makamları,peygamber makamlarıdır.

Bırakın dürüstçe hizmet etmeyi gizli kapaklı yığınla işler yapılıyor.Senin adamın,benim adamım diye halk öteleştiriliyor.Bu makamların iktidar veya muhalefet partilerinin olmasının da hiç bir önemi yok.

Tunceli'nin Ovacık İlçesinin Kominist Partili Belediye Başkanı F.Mehmet MAÇOĞLU seçim programında halka şeffaflık sözü vermiş.Bizimkiler de çok sözler verdiler ama hepsi o koltuğa oturana kadar idi.Ve MAÇOĞLU sözünü tutarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Gelir-Gider tablosunu afiş yaptırarak Belediye Binasına asmış.Bir yılda Belediyeyi kara geçirmiş.Daha önce de hazine arazilerine nohut ektirerek(imece usulü,kendisi de çalışarak)elde edilen geliri yoksul vatandaşlara ve öğrencilere burs olarak dağıtmış.

Bizim Belediye boş arazi bulsa hemen satacak.Hatta kendisinde önceki Başkan satılacak yer bırakmadı diye sitem bile ediyor.Bırakın Belediyeyi kara geçirmeyi sürekli kredi talebiyle borç batağına sürüklüyor.

MAÇOĞLU DİYOR Kİ;

'HER BELEDİYE BİZİM GİBİ OLURSA...'

 Her belediyenin kendileri gibi şeffaf olması gerektiğini anlatan Başkan Maçoğlu, "Toplumla ilişkisi olan, halka hesap verebilirliği olan  mutlak sosyalistlerin mutlak görevi olması lazım. Sadece komünistlerle ilgili değil. Hesap vermek için bir ideolojinin parçası olmaya gerek yok. Sosyalistler için halka hesap vermek mecburidir. Biz sol ve sosyalistler bu bilinçteyiz halk bizi seçti halka hesap vermek zorunluluğumuz var. Her belediye bizim gibi şeffaf ve halkçı olursa birçok sorunda çözülür" dedi.

KOMİNİST BAŞKANIN ŞU NASİHATLERİNE KULAK VERİN LÜTFEN !

"Yıllık bütçemizin, gelirlerimizin tamamını gösteriyor. İller Bankası’ndan tutun da kiralarımıza, yıllık personel giderlerimizden hizmetlerin tüm giderlerini gösteriyor. Önceki dönemlerde hep zarar eden belediye iken şimdi 150-200 bin TL devir eden belediye durumuna geldik. Fuzuli giderleri kesmeye başladığınız zaman bunların hepsizaten size kalmaya başlar. Bu duruma gelene kadar bireysel giderlerden tutun da, araçlardan ve yakıta kadar her şeyden kestik. Buranın bir aile olduğunu düşünün,kendi aileniz üzerinden bir hesap yapın. Gelirlerinize göre bütün giderlerinizi ayarlamaya başladığınız zaman bu aileyi devam ettirebilirsiniz. Bizim gelir ve giderlerimiz arasındaki fark bu şekilde ortaya çıktı. Makam aracı kullanmıyorum. Belediye çalışanları başka bir ile giderken bizim araçları kullanmıyor. Bu şekilde de tasarruf yaptık.  Bunun için şeffaflık çok önemli. Hesap verebilmeyi kendine görev edinmek bizim için çok önemli. Bunu yaparken zaten halklaşıyorsun, halklılaşıyorsun. Biz hesap verebilirliği bunun üzerine kuruyoruz."

BİZ DE KOMİNİST BELEDİYE BAŞKANI İSTİYORUZ !

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.