Sitenin sağında bir giydirme reklam
Prof. Dr. Ufuk TÜTÜN (Sağlık Köşesi)
Köşe Yazarı
Prof. Dr. Ufuk TÜTÜN (Sağlık Köşesi)
 

SOĞUK VE KALP KRİZİ İLİŞKİSİ

Bilinen en önemli istatistik kış aylarında kalp krizi sıklığı yaza göre üç kat daha fazla olmaktadır.  Kalp den koroner by-pass ameliyatı olan veya stent ile damarları açılan şeker hastalığı olan yaşlı ve çocukların soğuktan kendini koruması gerekir.  Neden kışın bu krizler artmakta diye merak ederseniz;  Kışın soğuktan kalbe kan taşıyan damarlar büzüşür kan dönüşü azalır.  Oysa kalp vücudu ısıtmak için çok daha fazla kanı vücuda pompalamak için çalışmasını artırır.  Kalbe dönen kan azalınca kalbim kullandığı yakıt oksijen de azalır.  Dolayısı ile arz edilen oksijen az olunca talep edilen oksijen gelmeyince kalbin dar damar olan yerlerine daha az oksijen gider ve kalp krizi başlar.  Hele kalp hastası olup ereksiyon problemi için ilaç alanlarda bu çok da bariz bir şekilde olur.  O yüzden kışın iyi korunmalı giysiler giyilmeli spor yaparken abartmamalıyız. C vitamini ve aspirin günlük alınması iyi olur.  Sağlıkla ve uzun yaşamlar sizlerin olsun.
Ekleme Tarihi: 18 Şubat 2021 - Perşembe

SOĞUK VE KALP KRİZİ İLİŞKİSİ

Bilinen en önemli istatistik kış aylarında kalp krizi sıklığı yaza göre üç kat daha fazla olmaktadır. 
Kalp den koroner by-pass ameliyatı olan veya stent ile damarları açılan şeker hastalığı olan yaşlı ve çocukların soğuktan kendini koruması gerekir. 
Neden kışın bu krizler artmakta diye merak ederseniz; 
Kışın soğuktan kalbe kan taşıyan damarlar büzüşür kan dönüşü azalır. 
Oysa kalp vücudu ısıtmak için çok daha fazla kanı vücuda pompalamak için çalışmasını artırır. 
Kalbe dönen kan azalınca kalbim kullandığı yakıt oksijen de azalır. 
Dolayısı ile arz edilen oksijen az olunca talep edilen oksijen gelmeyince kalbin dar damar olan yerlerine daha az oksijen gider ve kalp krizi başlar. 
Hele kalp hastası olup ereksiyon problemi için ilaç alanlarda bu çok da bariz bir şekilde olur. 
O yüzden kışın iyi korunmalı giysiler giyilmeli spor yaparken abartmamalıyız.
C vitamini ve aspirin günlük alınması iyi olur. 
Sağlıkla ve uzun yaşamlar sizlerin olsun.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.