Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KOZLU’DA YENİ DÖNEM

Sevgili Okurlarım, Yoğun ve stresli geçen bir seçim sürecinin ardından biraz olsun dilenme fırsatı bulduğumuz dokuz günlük bayram tatilinin sonrasında yeniden birlikteyiz. 31Mart Mahalli İdareler seçimlerinin sonuçları neticesinde vatandaşlar demokratik olarak tercihini yaptı ve Türkiye’nin birçok yerinde olduğu üzere Kozlu’da da Belediye Başkanlığı yönetimi değişti. Öncelikle hepimiz vatandaşın tercihine saygı duymalıyız. Evet, seçim süreci boyunca Kozlu’nun menfaatleri açısından bazı gerekçeler ile Altuğ Dökmeci’nin adaylığına destek vermedim. Bu gerekçeler ile kendisini dozu fazlaya da kaçmış olabilecek şekilde eleştirdiğim zamanlar oldu. Ama bunların hepsini açıkça ve mertçe yaptım. Aynı işi yaptığımız bazıları gibi birinin yanında görünüp diğerinin yanında olmadım. Şu anda da bunun iç huzurunu yaşıyorum. Kozlu Belediye Başkanlığı devir teslim töreninde eski Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın bazı sözleri dikkat çekiciydi; Bektaş, seçim süreci boyunca Altuğ Dökmeci’yi eleştirmediğini, bundan sonrada eleştirmeyeceğini, kendisinden destek istediği her zaman destek olacağını ifade etti. Ben ise şunu ifade ediyorum; Evet, seçim süreci boyunca Altuğ Dökmeci’yi eleştirdim. Kendisi ile şahsi hiçbir problemim olmadı, olamaz. Eleştirilerimin tümü Kozlu’nun menfaatleri açısından bazı endişelerimden kaynaklanıyordu. Bundan sonra da seçilmiş belediye başkanı olarak çalışmalarını yakından takip edeceğim. Çalışmalarında ve uygulamalarında Kozlu’nun menfaatleri adına olumsuzluklar gördüğümde eleştireceğim. Yine Kozlu adına iyi ve güzel yaptığı işleri de takdir ederek destekleyeceğim. Gazeteci olarak kamuoyu adına denetim görevimiz devam edecek. Temennim o ki; Dökmeci’de Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdemin ifade ettiği gibi merhum Bülent Ecevit’in mirasına sahip çıkarak, insanları bölmeden, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden herkesin Başkanı olmayı becerir. Kozlu’nun Kozlu’dan yönetildiğini herkese ispat ederek, Kozlu milliyetçiliği ile bağdaşan bir yönetim anlayışına imza atar. Belediye Başkanlığı makamının bir hizmet makamı olduğunu, hesaplaşma, intikam alma, rövanş alma makamı olmadığını aklından çıkartmadan görevini sürdürür. Böyle yaparsa kendisi kazanır. Kozlu kazanır. Kalıcı olur. Aksini yapanların beş yılı bile tamamlayamadığını, beş yıl sonra isimlerini dahi kimsenin anmadığını hep birlikte gördük. Yeni dönem Kozlumuz adına hayırlı olsun.
Ekleme Tarihi: 18 Nisan 2024 - Perşembe

KOZLU’DA YENİ DÖNEM

Sevgili Okurlarım,

Yoğun ve stresli geçen bir seçim sürecinin ardından biraz olsun dilenme fırsatı bulduğumuz dokuz günlük bayram tatilinin sonrasında yeniden birlikteyiz.

31Mart Mahalli İdareler seçimlerinin sonuçları neticesinde vatandaşlar demokratik olarak tercihini yaptı ve Türkiye’nin birçok yerinde olduğu üzere Kozlu’da da Belediye Başkanlığı yönetimi değişti.

Öncelikle hepimiz vatandaşın tercihine saygı duymalıyız.

Evet, seçim süreci boyunca Kozlu’nun menfaatleri açısından bazı gerekçeler ile Altuğ Dökmeci’nin adaylığına destek vermedim.

Bu gerekçeler ile kendisini dozu fazlaya da kaçmış olabilecek şekilde eleştirdiğim zamanlar oldu.

Ama bunların hepsini açıkça ve mertçe yaptım.

Aynı işi yaptığımız bazıları gibi birinin yanında görünüp diğerinin yanında olmadım.

Şu anda da bunun iç huzurunu yaşıyorum.

Kozlu Belediye Başkanlığı devir teslim töreninde eski Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın bazı sözleri dikkat çekiciydi;

Bektaş, seçim süreci boyunca Altuğ Dökmeci’yi eleştirmediğini, bundan sonrada eleştirmeyeceğini, kendisinden destek istediği her zaman destek olacağını ifade etti.

Ben ise şunu ifade ediyorum;

Evet, seçim süreci boyunca Altuğ Dökmeci’yi eleştirdim.

Kendisi ile şahsi hiçbir problemim olmadı, olamaz.

Eleştirilerimin tümü Kozlu’nun menfaatleri açısından bazı endişelerimden kaynaklanıyordu.

Bundan sonra da seçilmiş belediye başkanı olarak çalışmalarını yakından takip edeceğim.

Çalışmalarında ve uygulamalarında Kozlu’nun menfaatleri adına olumsuzluklar gördüğümde eleştireceğim.

Yine Kozlu adına iyi ve güzel yaptığı işleri de takdir ederek destekleyeceğim.

Gazeteci olarak kamuoyu adına denetim görevimiz devam edecek.

Temennim o ki;

Dökmeci’de Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdemin ifade ettiği gibi merhum Bülent Ecevit’in mirasına sahip çıkarak, insanları bölmeden, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden herkesin Başkanı olmayı becerir.

Kozlu’nun Kozlu’dan yönetildiğini herkese ispat ederek, Kozlu milliyetçiliği ile bağdaşan bir yönetim anlayışına imza atar.

Belediye Başkanlığı makamının bir hizmet makamı olduğunu, hesaplaşma, intikam alma, rövanş alma makamı olmadığını aklından çıkartmadan görevini sürdürür.

Böyle yaparsa kendisi kazanır.

Kozlu kazanır.

Kalıcı olur.

Aksini yapanların beş yılı bile tamamlayamadığını, beş yıl sonra isimlerini dahi kimsenin anmadığını hep birlikte gördük.

Yeni dönem Kozlumuz adına hayırlı olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.