Sitenin sağında bir giydirme reklam

ALİ BEKTAŞ VE KOZLU’DA İMAR PLANLARI

Gündem 15.10.2020 - 15:01, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3185+ kez okundu.
 

ALİ BEKTAŞ VE KOZLU’DA İMAR PLANLARI

ALİ BEKTAŞ VE KOZLU’DA İMAR PLANLARI
Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, göreve geldikten sonra, Kozlu’nun önünü açmak, itirazlar sonucu duran inşaat sektörünü harekete geçirmek ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacı ile bilmem kaç kere yeniden yapılıp, itirazlar sonucu mahkemenin o kadar iptal ettiği Revizyon İmar Planları ile ilgili yeni bir çalışma başlattı. Tekrar itiraza mahal verilmemesi ve iptal edilme durumu yeniden yaşanmaması adına titiz bir çalışma yapılması talimatını verdi. Nüfusunun çok üstünde yapılaşma oranı olan, Zonguldak’ın inşaat sektörünün cazibe merkezi haline gelen bir ilçede mevcut nüfusa göre bir düzenleme yapmak Revizyon İmar planlarını mevcut duruma göre düzenleyip, yeniden şikâyete konu etmeyecek hale getirmek 150 kg’lık bir insanın kıyafetini 70 kg bir insana uygun hale getirmeye benziyordu. Etap etap olmak üzere çalışmalar yapıldı. Herkes gelip incelesin diye yasal süre olan 1 ay süre ile askıda kaldı. Ardından, Eylül ve Ekim ayı meclis toplantılarında planlara yönelik itirazlar görüşüldü. Bir kısmı kısmen kabul edildi. Bir kısmı reddedildi. Şimdi bakıyoruz işine gelmeyenler yaygarayı kopartıyor. Neymiş efendim, belediyenin İmar müdürlüğüne gitmişlerde başkan vatandaşa bilgi vermeyin talimatı vermiş. Ya kardeşim amacınız ne? Üzüm mü yemek yoksa bağcıyı mı dövmek? Planlar 1 ay askıda kaldı. Her şey açık seçik, nerenin durumu ne olmuş hepsi ortadaydı. 1 ay boyunca neyi anlayamadın da şimdi gidip oradaki memurdan neyin bilgisini isteyip, sonra topu başkana atıyorsun. Bırakın da adam iş yapsın! Bütün imkânsızlıklara rağmen, Kozlu’da alt yapı üst yapı hummalı bir çalışma devam ediyor. Üç yıl daha doğal gaz gelmeyecek denilen mahallelere doğalgaz hatları döşenmeye başlamış. Çevre düzenlemeleri, sahil projesindeki yenilikler vs. devam ediyor. Pandemi sürecinde bile tüm Zonguldak’a örnek sosyal belediyecilik anlayışı sergilenmiş. İşçi parasını alamıyor diye isyan etmiyor… Ordan olmadı, buradan yıpratalım misali, adamın nereden üzerine gideceğini sapıtmış bazıları. Benden söylemesi bu Ali Bektaş’tan size ekmek çıkmaz. Kim ne derse desin, kim ne yazarsa yazsın, vatandaş söylenene ya da yazılana değil, hizmete bakıyor!
ALİ BEKTAŞ VE KOZLU’DA İMAR PLANLARI

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, göreve geldikten sonra, Kozlu’nun önünü açmak, itirazlar sonucu duran inşaat sektörünü harekete geçirmek ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacı ile bilmem kaç kere yeniden yapılıp, itirazlar sonucu mahkemenin o kadar iptal ettiği Revizyon İmar Planları ile ilgili yeni bir çalışma başlattı.
Tekrar itiraza mahal verilmemesi ve iptal edilme durumu yeniden yaşanmaması adına titiz bir çalışma yapılması talimatını verdi.
Nüfusunun çok üstünde yapılaşma oranı olan, Zonguldak’ın inşaat sektörünün cazibe merkezi haline gelen bir ilçede mevcut nüfusa göre bir düzenleme yapmak Revizyon İmar planlarını mevcut duruma göre düzenleyip, yeniden şikâyete konu etmeyecek hale getirmek 150 kg’lık bir insanın kıyafetini 70 kg bir insana uygun hale getirmeye benziyordu.
Etap etap olmak üzere çalışmalar yapıldı.
Herkes gelip incelesin diye yasal süre olan 1 ay süre ile askıda kaldı.
Ardından, Eylül ve Ekim ayı meclis toplantılarında planlara yönelik itirazlar görüşüldü.
Bir kısmı kısmen kabul edildi. Bir kısmı reddedildi.
Şimdi bakıyoruz işine gelmeyenler yaygarayı kopartıyor.
Neymiş efendim, belediyenin İmar müdürlüğüne gitmişlerde başkan vatandaşa bilgi vermeyin talimatı vermiş.
Ya kardeşim amacınız ne? Üzüm mü yemek yoksa bağcıyı mı dövmek?
Planlar 1 ay askıda kaldı. Her şey açık seçik, nerenin durumu ne olmuş hepsi ortadaydı. 1 ay boyunca neyi anlayamadın da şimdi gidip oradaki memurdan neyin bilgisini isteyip, sonra topu başkana atıyorsun.
Bırakın da adam iş yapsın!
Bütün imkânsızlıklara rağmen, Kozlu’da alt yapı üst yapı hummalı bir çalışma devam ediyor. Üç yıl daha doğal gaz gelmeyecek denilen mahallelere doğalgaz hatları döşenmeye başlamış. Çevre düzenlemeleri, sahil projesindeki yenilikler vs. devam ediyor. Pandemi sürecinde bile tüm Zonguldak’a örnek sosyal belediyecilik anlayışı sergilenmiş. İşçi parasını alamıyor diye isyan etmiyor…
Ordan olmadı, buradan yıpratalım misali, adamın nereden üzerine gideceğini sapıtmış bazıları.
Benden söylemesi bu Ali Bektaş’tan size ekmek çıkmaz.
Kim ne derse desin, kim ne yazarsa yazsın, vatandaş söylenene ya da yazılana değil, hizmete bakıyor!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.