Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

FESTİVALİN ÇITASI...

  Kdz Ereğli Belediye Başkanı Op.Dr. Hüseyin Uysal Bozhane mevkisindeki belediye sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında 19-20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliklerinin programını açıkladı. Şenliklerin 10-16 Mayıs tarihleri arası kutlanacak olan engelliler haftası ile başlayacağını ifade eden Uysal, Konser programının ve spor etkinliklerinin 3 gün devam edeceğini bu süre içerisinde Ereğli'nin Kültürün, sanatın ve sporun her şeyini görmüş olacağını dile getirerek festivalin 300 bin TL gibi toplam bir bütçesi olduğuna vurgu yaptı. Festival kapsamında üç gün sürecek olan Konser programında  Kibariye, Betül Demir ve Grup 84 gibi ülkenin tanınmış sanatçıları sahne alacak. Şimdi gelelim kamuoyundan festival ile ilgili değerlendirmelere; Gerek Ereğli gerekse Zonguldak cephesinden festivallerin önceki yıllara göre coşkudan uzak geçtiği, Volkan Konak, Muazzez Ersoy, Tarkan, Sibel Can gibi sanatçıları halk ile buluşturmaya alıştıran bir Ereğli Belediyesi'nin çıtayı düşürdüğü yönünde eleştiriler geliyor. 'Şenliklerin adı Ereğli ile bütünleşmiş Sevgi, Barış, Dostluk Festivali olarak devam edebilirdi. Sırf bunun isim babası eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık diye bu güne kadar gelinen noktayı yok saymak, sarf edilen emekleri çöpe atmak yanlış değil mi?' diyenlerde var... Amacımız burada Sayın Uysal'ın savunmasını üstlenmek değil, şüphesiz bu yönde kendisine yöneltilen eleştirilere en doğru yanıtı kendisi verecektir. Ancak adımız gibi Objektif bakış açısı ile eleştirileri irdeleyecek olursak; Öncelikle her kesi aynı anda memnun etmek imkansız! Daha önce Belediye Festivale müthiş rakamlar harcayıp acısını Ereğli esnafından çıkartıyor diyenler, şimdi Festivaller sönük geçiyor, çıta düştü diye eleştiri yöneltiyorlar. Ayrıca her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır demiş atalarımız. Halil Posbıyık'ın temsil ettiği parti, CHP'nin sosyal etkinlik politikaları ve bakış açısı farklıydı, Ak Partili Uysal'ın ki farklı. Önemli olan sonuca bakmak. Gerçekleştirilecek olan Spor,Kültür ve Sanat festivalinin Ereğli'nin tanıtımına ne derece katkı sağladığı asıl olan... Mukayese yapmak gerekiyorsa, şarkı söyleyen sanatçıların değil, bunların mukayesesini yapmak gerekir diye düşünüyorum.  
Ekleme Tarihi: 10 Mayıs 2017 - Çarşamba

FESTİVALİN ÇITASI...

 

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Op.Dr. Hüseyin Uysal Bozhane mevkisindeki belediye sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında 19-20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak Uluslararası Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenliklerinin programını açıkladı.

Şenliklerin 10-16 Mayıs tarihleri arası kutlanacak olan engelliler haftası ile başlayacağını ifade eden Uysal, Konser programının ve spor etkinliklerinin 3 gün devam edeceğini bu süre içerisinde Ereğli'nin Kültürün, sanatın ve sporun her şeyini görmüş olacağını dile getirerek festivalin 300 bin TL gibi toplam bir bütçesi olduğuna vurgu yaptı.

Festival kapsamında üç gün sürecek olan Konser programında  Kibariye, Betül Demir ve Grup 84 gibi ülkenin tanınmış sanatçıları sahne alacak.

Şimdi gelelim kamuoyundan festival ile ilgili değerlendirmelere;

Gerek Ereğli gerekse Zonguldak cephesinden festivallerin önceki yıllara göre coşkudan uzak geçtiği, Volkan Konak, Muazzez Ersoy, Tarkan, Sibel Can gibi sanatçıları halk ile buluşturmaya alıştıran bir Ereğli Belediyesi'nin çıtayı düşürdüğü yönünde eleştiriler geliyor.

'Şenliklerin adı Ereğli ile bütünleşmiş Sevgi, Barış, Dostluk Festivali olarak devam edebilirdi. Sırf bunun isim babası eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık diye bu güne kadar gelinen noktayı yok saymak, sarf edilen emekleri çöpe atmak yanlış değil mi?' diyenlerde var...

Amacımız burada Sayın Uysal'ın savunmasını üstlenmek değil, şüphesiz bu yönde kendisine yöneltilen eleştirilere en doğru yanıtı kendisi verecektir. Ancak adımız gibi Objektif bakış açısı ile eleştirileri irdeleyecek olursak;

Öncelikle her kesi aynı anda memnun etmek imkansız!

Daha önce Belediye Festivale müthiş rakamlar harcayıp acısını Ereğli esnafından çıkartıyor diyenler, şimdi Festivaller sönük geçiyor, çıta düştü diye eleştiri yöneltiyorlar.

Ayrıca her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır demiş atalarımız.

Halil Posbıyık'ın temsil ettiği parti, CHP'nin sosyal etkinlik politikaları ve bakış açısı farklıydı, Ak Partili Uysal'ın ki farklı.

Önemli olan sonuca bakmak.

Gerçekleştirilecek olan Spor,Kültür ve Sanat festivalinin Ereğli'nin tanıtımına ne derece katkı sağladığı asıl olan...

Mukayese yapmak gerekiyorsa, şarkı söyleyen sanatçıların değil, bunların mukayesesini yapmak gerekir diye düşünüyorum.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.