Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

Ne olacak bu hastanenin hali

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile ilgili defalarca yazılar yazdık. Hastanenin sadece ilimiz değil, tüm bölge açısından çok büyük bir yatırım ve hastalar için umut kaynağı olduğunu dile getirdik. Bu hastaneye yatırım yapmanın Zonguldak’a en büyük minnet borcu ödemekle eşdeğer olduğunu ifade ettik. Ancak bir arpa boyu mesafe alamadık. Pandemi krizi ile bunalan sağlık personeli Akademisyen ve Uzman doktorların haricinde, yoğun bakım personeli ve hemşireler bile istifa yasağının kalkmasının ardından istifa edip Zonguldak’tan ayrılmaya başladılar. İşin içine ekonomik sıkıntılar da girince zaten yeterli malzeme bulamayan, çalışma şartları özel hastanelere göre ilkel duruma düşmüş olan bu bölgenin büyük yatırımında hiçbir sağlık personeli kalmak istemiyor. Onkolog sorununu çözemeyen Zonguldak bürokrasisi, her geçen gün hastanenin kapanan yeni bölümlerine seyirci kalmakla yetiniyor. Şimdi Zonguldak kamuoyu adına bir kere daha soruyoruz; ‘‘Ne olacak bu hastanenin hali?’’ Covid-19 Politikamız Sayın Sağlık Bakanımızın “virüs gücünü yitirdi” diye hafife aldığı günden bu yana Covid sayıları arttı, ölenler günde 300 ü geçti. Bir yetkilinin pandemiyi hafife alması doğru mu? Diğer taraftan başka bir Bakanımız Almanya’da satılan hızlı Covid- 19 testi olarak bilinen antijen testinin en iyi sonuç veren ilk beş firma kitinden ikisinin Türkiye’de üretildiğini övünerek açıklıyor. Ancak ihraç ettiğimiz bu ürün Türkiye’de yasal yoldan satılmıyor. İnternetten bulabilirsen 25 TL civarında edinebiliyorsun. Avrupa ülkelerinde öğrencilere bedava dağıtılan hatta haftada 2 kez yap diye verilen bu testleri ülkemizde biz niye dağıtmıyoruz? CHP’li vekil bunu araştırmak istiyor meclise önerge veriyor tabi AKP ve MHP oyları ile reddediliyor. Bu nasıl bir anlayış? Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.
Ekleme Tarihi: 14 Mart 2022 - Pazartesi

Ne olacak bu hastanenin hali

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile ilgili defalarca yazılar yazdık.

Hastanenin sadece ilimiz değil, tüm bölge açısından çok büyük bir yatırım ve hastalar için umut kaynağı olduğunu dile getirdik.

Bu hastaneye yatırım yapmanın Zonguldak’a en büyük minnet borcu ödemekle eşdeğer olduğunu ifade ettik.

Ancak bir arpa boyu mesafe alamadık.

Pandemi krizi ile bunalan sağlık personeli Akademisyen ve Uzman doktorların haricinde, yoğun bakım personeli ve hemşireler bile istifa yasağının kalkmasının ardından istifa edip Zonguldak’tan ayrılmaya başladılar.

İşin içine ekonomik sıkıntılar da girince zaten yeterli malzeme bulamayan, çalışma şartları özel hastanelere göre ilkel duruma düşmüş olan bu bölgenin büyük yatırımında hiçbir sağlık personeli kalmak istemiyor.

Onkolog sorununu çözemeyen Zonguldak bürokrasisi, her geçen gün hastanenin kapanan yeni bölümlerine seyirci kalmakla yetiniyor.

Şimdi Zonguldak kamuoyu adına bir kere daha soruyoruz; ‘‘Ne olacak bu hastanenin hali?’’

Covid-19 Politikamız

Sayın Sağlık Bakanımızın “virüs gücünü yitirdi” diye hafife aldığı günden bu yana Covid sayıları arttı, ölenler günde 300 ü geçti.

Bir yetkilinin pandemiyi hafife alması doğru mu?

Diğer taraftan başka bir Bakanımız Almanya’da satılan hızlı Covid- 19 testi olarak bilinen antijen testinin en iyi sonuç veren ilk beş firma kitinden ikisinin Türkiye’de üretildiğini övünerek açıklıyor.

Ancak ihraç ettiğimiz bu ürün Türkiye’de yasal yoldan satılmıyor.

İnternetten bulabilirsen 25 TL civarında edinebiliyorsun.

Avrupa ülkelerinde öğrencilere bedava dağıtılan hatta haftada 2 kez yap diye verilen bu testleri ülkemizde biz niye dağıtmıyoruz?

CHP’li vekil bunu araştırmak istiyor meclise önerge veriyor tabi AKP ve MHP oyları ile reddediliyor.

Bu nasıl bir anlayış?

Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.