Sitenin sağında bir giydirme reklam

HALI SAHA İŞLETMECİLERİ İSYANDA

Kozlu 18.06.2020 - 22:18, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8402+ kez okundu.
 

HALI SAHA İŞLETMECİLERİ İSYANDA

Zonguldak’ta birçok iş yerinin açılmasına rağmen İl Hıfzı sıhha kurulunun 2 Haziran tarihinde aldığı karar ile Halı Saha işletmelerinin kapalı kalmasına ait karar 4 aydır işyerleri kapalı molan Halı Saha işletmecilerini isyan etme noktasına getirdi.
Çin’in Wuhan kentinde Aralık ayı sonunda ortaya çıkarak tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan ve 8 Milyon’dan fazla insana bulaşarak, 437 bin 722 kişinin ölümüne sebep olan Yeni tip Korona virüs (Covid-19) Salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler bir süre önce ülkemizde kademeli olarak esnetilmeye başlanılmıştı.       Bu çerçevede ilk olarak sokağa çıkma yasakları kaldırıldı, ardından Alış Veriş Merkezleri (AVM) açıldı, seyahat kısıtlamaları kaldırıldı. Ardından cafe restaurant, spor salonları, kuaförler ve düğün salonları gerekli önlemleri alarak faaliyetlerini sürdürmeye başladılar. Ancak, yasakların kalkması ile birlikte, vaka sayısındaki fazlalık oranı ile Türkiye’de 30 büyük şehir ile birlikte anılan Zonguldak’ta birçok iş yerinin açılmasına rağmen İl Hıfzı sıhha kurulunun 2 Haziran tarihinde aldığı karar ile Halı Saha işletmelerinin kapalı kalmasına ait karar 4 aydır işyerleri kapalı molan Halı Saha işletmecilerini isyan etme noktasına getirdi. Kozlu İlçesinde Halı Saha İşletmeciliği yapan Necmettin Danış, iş yerlerinin yaklaşık 4 aydır kapalı olduğunu, ekonomik hayatın canlanması amacıyla hükümetin hayata geçirdiği birçok esnekliğe rağmen Halı Saha işletmelerinin sadece Zonguldak’ta Hıfzı Sıhha Kurulu kararı ile kapalı tutulmasının halı saha işletmecilerini tükenme noktasına getirdiğini dile getirerek yeni atanan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’dan seslerini duymasını istedi. Liglerin bile seyircisiz olarak oynanmaya devam ettiğini, Halı Saha İşletmelerinin Koronavirüs ile mücadele kapsamında her türlü önlemi aldığını, dile getiren Danış, işletmelerinin bir an önce kontrollü bir şekilde hizmet vermeye başlamasını beklediklerini ifade ederek, bu duruma ekonomik olarak daha fazla dayanacak güçleri kalmadığını sözlerine ekledi.(BKH)
Zonguldak’ta birçok iş yerinin açılmasına rağmen İl Hıfzı sıhha kurulunun 2 Haziran tarihinde aldığı karar ile Halı Saha işletmelerinin kapalı kalmasına ait karar 4 aydır işyerleri kapalı molan Halı Saha işletmecilerini isyan etme noktasına getirdi.

Çin’in Wuhan kentinde Aralık ayı sonunda ortaya çıkarak tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan ve 8 Milyon’dan fazla insana bulaşarak, 437 bin 722 kişinin ölümüne sebep olan Yeni tip Korona virüs (Covid-19) Salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemler bir süre önce ülkemizde kademeli olarak esnetilmeye başlanılmıştı.

 

 

 

Bu çerçevede ilk olarak sokağa çıkma yasakları kaldırıldı, ardından Alış Veriş Merkezleri (AVM) açıldı, seyahat kısıtlamaları kaldırıldı. Ardından cafe restaurant, spor salonları, kuaförler ve düğün salonları gerekli önlemleri alarak faaliyetlerini sürdürmeye başladılar.

Ancak, yasakların kalkması ile birlikte, vaka sayısındaki fazlalık oranı ile Türkiye’de 30 büyük şehir ile birlikte anılan Zonguldak’ta birçok iş yerinin açılmasına rağmen İl Hıfzı sıhha kurulunun 2 Haziran tarihinde aldığı karar ile Halı Saha işletmelerinin kapalı kalmasına ait karar 4 aydır işyerleri kapalı molan Halı Saha işletmecilerini isyan etme noktasına getirdi.

Kozlu İlçesinde Halı Saha İşletmeciliği yapan Necmettin Danış, iş yerlerinin yaklaşık 4 aydır kapalı olduğunu, ekonomik hayatın canlanması amacıyla hükümetin hayata geçirdiği birçok esnekliğe rağmen Halı Saha işletmelerinin sadece Zonguldak’ta Hıfzı Sıhha Kurulu kararı ile kapalı tutulmasının halı saha işletmecilerini tükenme noktasına getirdiğini dile getirerek yeni atanan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’dan seslerini duymasını istedi.

Liglerin bile seyircisiz olarak oynanmaya devam ettiğini, Halı Saha İşletmelerinin Koronavirüs ile mücadele kapsamında her türlü önlemi aldığını, dile getiren Danış, işletmelerinin bir an önce kontrollü bir şekilde hizmet vermeye başlamasını beklediklerini ifade ederek, bu duruma ekonomik olarak daha fazla dayanacak güçleri kalmadığını sözlerine ekledi.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.