KOZLU’DA FELAKET KAPIDA

 

Zonguldak’ın Kozlu İlçesi Liman girişi  kum dolması nedeniyle kapanma noktasına gelmiş durumda.

Dalgakıran’ın her iki tarafının kum ile dolması sonucu, adeta kumsal haline gelen mendirek çevresi balıkçı tekneleri için büyük tehlike oluşturuyor!

Uzmanların ifadelerine göre Zonguldak Valiliği’nin duruma acilen el atması ve mendirek girişinin acilen temizlenmesi gerekiyor.

Aksi takdirde avlanma yasağının sona ermesine sayılı günler kala Kozlu Balıkçı Barınağı ve Liman çok kısa sürede bir göl haline gelecek, mendirekten büyük balıkçı tekneleri limana giriş yapamayacak ve kış sezonu ile birlikte istenmeyen bir faicaya davetiye çıkartılmış olacak.

Geçtiğimiz avlanma sezonunda limanın girişinde bulunan mendireğin kopan parçasını fark etmeyen büyük bir balıkçı teknesii batma tehlikesi yaşamış ve gövdesinde ciddi hasar oluşmuş, onarım için İstanbul’dan özel ekip çağırılmıştı.

Bu sezon tehlikenin daha da büyük olduğu geçen yıla oranla mendirek çevresinin çok daha fazla kum ile kaplandığı için daha büyük kazaların yaşanmasının muhtemel olduğunu ifade eden Kozlulu balıkçı esnafı yetkilileri daha fazla vakit kaybetmeden  harekete geçmeye davet ettiler. (Tansel Kardeş)