Sitenin sağında bir giydirme reklam

ÇAYDEĞİRMENİ TOKİ İLKOKULU’NDA DİJİTAL ÇAĞIN ÖĞRENCİLERİ (e-Twinning) PROJESİ

Eğitim 04.02.2021 - 12:16, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7452+ kez okundu.
 

ÇAYDEĞİRMENİ TOKİ İLKOKULU’NDA DİJİTAL ÇAĞIN ÖĞRENCİLERİ (e-Twinning) PROJESİ

Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni Toki İlkokulunda sınıf öğretmeni Şenay ÖREN tarafından yürütülen Dijital Çağın Öğrencileri (Students Of The Dijital Era) e-Twinning projesinde sona gelindi.
Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni Toki İlkokulunda sınıf öğretmeni Şenay ÖREN tarafından yürütülen  Dijital Çağın Öğrencileri (Students Of The Dijital Era) e-Twinning projesinde sona gelindi. Projeye ülkemizden on, İtalya’dan iki, Romanya’dan iki, Polonya ve Arnavutluk’tan birer okul katıldı. Projenin amacı; ‘öğretmen ve öğrencilerimize web 2.0 araçlarını tanıtmak; enerji tasarrufu ile ilgili kalıcı öğrenmeler sağlamak; eğlenerek, günlük hayatla ilgili bilgi ve beceriler kazandırmak; öğretmen ve öğrencilerin işbirliği yapmalarını sağlamak’ olarak ifade edildi. Projenin ilk aşamasında öğrenci ve velilere güvenli internet konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Bunun için öğrencilere Eba platformu üzerinden siber güvenlik videosu izletildi. Velilerle de güvenli internet broşürü ve videolar paylaşıldı. Projenin diğer aşamasında ise proje ortakları tarafından Enerji Tasarrufu Haftasını Web 2.0 araçlarıyla ile ilgili farklı etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinliklerde öğrenciler Web 2.0 araçlarını kullanarak; afiş- logo çalışması, kelime bulutu oluşturma, ortak hikaye-şiir yazma çalışması, puzzle oluşturma, Canva’da tasarruf etiketleri hazırlama, beyin fırtınası, dijital pano oluşturma çalışmaları yaptılar. Ayrıca Wordwall Web 2.0 aracıyla hazırlanan oyunları oynayıp birlikte çizgi film izleyip eğlenerek öğrendiler. Çevrelerinde farkındalık oluşturmak için kamu spotu videosu çekip proje ana sayfasında, sosyal medyada paylaştılar. Çaydeğirmeni Toki İlkokulu 4/C sınıfı öğrencileri projedeki etkinliklere uzaktan eğitim yoluyla katıldılar.Uzaktan eğitim sürecindeki aktif çalışmalarla öğrenciler dijital yetkinlik kazanırken kaynakların bilinçli kullanılmasının önemini kavrayıcı çalışmalar yapma fırsatı buldular. Yarıyıl tatil döneminde projede yaptıkları çalışmaları ve ürünleri komşularıyla sevdikleriyle paylaşmaya devam etmektedirler. Ayrıca yaşadıkları yerlere proje ürünlerini asarak daha çok kişiye ulaşmayı hedeflemektedirler.(BKH)
Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni Toki İlkokulunda sınıf öğretmeni Şenay ÖREN tarafından yürütülen Dijital Çağın Öğrencileri (Students Of The Dijital Era) e-Twinning projesinde sona gelindi.

Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni Toki İlkokulunda sınıf öğretmeni Şenay ÖREN tarafından yürütülen  Dijital Çağın Öğrencileri (Students Of The Dijital Era) e-Twinning projesinde sona gelindi.

Projeye ülkemizden on, İtalya’dan iki, Romanya’dan iki, Polonya ve Arnavutluk’tan birer okul katıldı.

Projenin amacı; ‘öğretmen ve öğrencilerimize web 2.0 araçlarını tanıtmak; enerji tasarrufu ile ilgili kalıcı öğrenmeler sağlamak; eğlenerek, günlük hayatla ilgili bilgi ve beceriler kazandırmak; öğretmen ve öğrencilerin işbirliği yapmalarını sağlamak’ olarak ifade edildi.

Projenin ilk aşamasında öğrenci ve velilere güvenli internet konusunda bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Bunun için öğrencilere Eba platformu üzerinden siber güvenlik videosu izletildi. Velilerle de güvenli internet broşürü ve videolar paylaşıldı.

Projenin diğer aşamasında ise proje ortakları tarafından Enerji Tasarrufu Haftasını Web 2.0 araçlarıyla ile ilgili farklı etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinliklerde öğrenciler Web 2.0 araçlarını kullanarak; afiş- logo çalışması, kelime bulutu oluşturma, ortak hikaye-şiir yazma çalışması, puzzle oluşturma, Canva’da tasarruf etiketleri hazırlama, beyin fırtınası, dijital pano oluşturma çalışmaları yaptılar. Ayrıca Wordwall Web 2.0 aracıyla hazırlanan oyunları oynayıp birlikte çizgi film izleyip eğlenerek öğrendiler. Çevrelerinde farkındalık oluşturmak için kamu spotu videosu çekip proje ana sayfasında, sosyal medyada paylaştılar.

Çaydeğirmeni Toki İlkokulu 4/C sınıfı öğrencileri projedeki etkinliklere uzaktan eğitim yoluyla katıldılar.Uzaktan eğitim sürecindeki aktif çalışmalarla öğrenciler dijital yetkinlik kazanırken kaynakların bilinçli kullanılmasının önemini kavrayıcı çalışmalar yapma fırsatı buldular. Yarıyıl tatil döneminde projede yaptıkları çalışmaları ve ürünleri komşularıyla sevdikleriyle paylaşmaya devam etmektedirler. Ayrıca yaşadıkları yerlere proje ürünlerini asarak daha çok kişiye ulaşmayı hedeflemektedirler.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.