Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ALTUĞ’UN GERİ VİTESİ SAĞLAM!

Göreve geldiği günden beri doğru dürüst yaptığı bir şey yok ama yıktığı, bozduğu iş çok. İşine geldiği zaman konu merkezi hükümete kara çalmak olduğunda halkçı başkan rollerine bürünüyor, İşine gelmediğinde yani sıra zam yapmaya para almaya geldiğinde ne halkçılık kalıyor nede emekli garip gureba sevgisi aklına geliyor. *** Göreve geldiğinde önce halkın ücretsiz kullandığı Ilıksu plajındaki kamelyaları söktürdü. Amaç milletin evinde hazırladıkları yiyeceklerle gelip deniz kenarında fazla para harcamadan keyifli bir gün geçirmek isteyen emekli ve dar gelirli vatandaşı belediyenin tesisinde yakın arkadaşını müdür yaptığı kafeteryada yemeye mecbur bırakmaktı. Bu mu halkçılık? Yine şimdiye kadar tek bir otopark alanı oluşturmadan halkın ücretsiz faydalandığı yol kenarlarını paralı otoparka çevirip güya belediyeye gelir elde etmeye çalışırken de halkçılık aklına gelmedi. Evlerde ve iş yerlerinde kullanılan suya şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde zam yaparken de aklına ne halk geldi ne de halkçılık. Esnaf, ‘bu nasıl zamdır böyle? Su parası elektrik parasından çok gelmeye başladı’ diye dert yanmaya başladı. Şimdi kalkmış tıkır tıkır işleyen ve ekonomik zorluklardan dolayı zam yapmakta kalan toplu taşıma hizmetine çomak sokmaya çalışıyor. Önceki dönem kurulan ve tamamı Kozlulu şoför esnafından oluşan Kozlu Belediyesi Halk Otobüsü işletmesini yapan S.S.Koztas Koop. Kongresine nifak sokup işleyen düzeni bozmaya çalıştı olmadı. Şimdiye kadar verilen ücretsiz yolcu desteğini keserek Kooperatifi zor durumda bırakmaya çalışırken kooperatif yönetiminden bu şartlarda şehit ve gazi yakınları haricinde ücretsiz taşıma kartlarının iptal edileceği açıklaması geldi. Bu ne yaptı bir açıklama yaparak kamuoyu karşında Koztaş’ı hedef gösterdi. Bunun Belediye başkanlığı, bunun yöneticiliği bu kadar işte. Belediye Başkanı çözüm üretir, sorun çözer! Çözümsüzlüğün, sorunun kaynağı bu iş bilmez başkanın ta kendisi zaten. Son gelinen noktada iki gün önce temsil ettiği makamın gücü ile çözüm için kendisi ile görüşen Kozlulu şoför esnafına artistik yapan, Belediye Başkanlığı makamında gider yapan Altuğ efendi, dün Koztaş yönetiminden kendisini Eylül ayına kadar idare etmelerini, eylül ayında kooperatif esnafının mağduriyetini giderecek ölçüde zam yapacağını söyleyerek tabiri caiz ise yine geri vites yaptı. E alıştık artık. Kapasitesi bu kadar ! Senelerdir emrinde çalıştığı Halil Posbıyık’ı taklit etmeye çalışıyor ama beceremiyor. Tabi beceremez; Halil Başkan kim Altuğ kim? Haydi, Koztaş tarafından ücretsiz taşıma kartları iptal edileceği bildirilen emekli vb.statüdeki vatandaşlara şimdilik geçmiş olsun. 2-3 ay daha rahatsınız. Ama şunu bilin bu fedakarlığı Altuğ değil, Kozlu’da ulaşım krizi çıkartmak istemeyen bu amaçla kazançlarından fedakarlık eden Kozlulu şoför esnafının oluşturduğu Koztaş Koop. Başkanlığı yaptı. Sonra herkesin yaptığı işi sahiplendiği gibi bu işi de sahiplenmeye filan kalkar. Biz şimdiden söylemiş olalım.
Ekleme Tarihi: 10 July 2025 - Thursday

ALTUĞ’UN GERİ VİTESİ SAĞLAM!

Göreve geldiği günden beri doğru dürüst yaptığı bir şey yok ama yıktığı, bozduğu iş çok.

İşine geldiği zaman konu merkezi hükümete kara çalmak olduğunda halkçı başkan rollerine bürünüyor,

İşine gelmediğinde yani sıra zam yapmaya para almaya geldiğinde ne halkçılık kalıyor nede emekli garip gureba sevgisi aklına geliyor.

***

Göreve geldiğinde önce halkın ücretsiz kullandığı Ilıksu plajındaki kamelyaları söktürdü.

Amaç milletin evinde hazırladıkları yiyeceklerle gelip deniz kenarında fazla para harcamadan keyifli bir gün geçirmek isteyen emekli ve dar gelirli vatandaşı belediyenin tesisinde yakın arkadaşını müdür yaptığı kafeteryada yemeye mecbur bırakmaktı.

Bu mu halkçılık?

Yine şimdiye kadar tek bir otopark alanı oluşturmadan halkın ücretsiz faydalandığı yol kenarlarını paralı otoparka çevirip güya belediyeye gelir elde etmeye çalışırken de halkçılık aklına gelmedi.

Evlerde ve iş yerlerinde kullanılan suya şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde zam yaparken de aklına ne halk geldi ne de halkçılık.

Esnaf, ‘bu nasıl zamdır böyle? Su parası elektrik parasından çok gelmeye başladı’ diye dert yanmaya başladı.

Şimdi kalkmış tıkır tıkır işleyen ve ekonomik zorluklardan dolayı zam yapmakta kalan toplu taşıma hizmetine çomak sokmaya çalışıyor.

Önceki dönem kurulan ve tamamı Kozlulu şoför esnafından oluşan Kozlu Belediyesi Halk Otobüsü işletmesini yapan S.S.Koztas Koop. Kongresine nifak sokup işleyen düzeni bozmaya çalıştı olmadı.

Şimdiye kadar verilen ücretsiz yolcu desteğini keserek Kooperatifi zor durumda bırakmaya çalışırken kooperatif yönetiminden bu şartlarda şehit ve gazi yakınları haricinde ücretsiz taşıma kartlarının iptal edileceği açıklaması geldi.

Bu ne yaptı bir açıklama yaparak kamuoyu karşında Koztaş’ı hedef gösterdi.

Bunun Belediye başkanlığı, bunun yöneticiliği bu kadar işte. Belediye Başkanı çözüm üretir, sorun çözer! Çözümsüzlüğün, sorunun kaynağı bu iş bilmez başkanın ta kendisi zaten.

Son gelinen noktada iki gün önce temsil ettiği makamın gücü ile çözüm için kendisi ile görüşen Kozlulu şoför esnafına artistik yapan, Belediye Başkanlığı makamında gider yapan Altuğ efendi, dün Koztaş yönetiminden kendisini Eylül ayına kadar idare etmelerini, eylül ayında kooperatif esnafının mağduriyetini giderecek ölçüde zam yapacağını söyleyerek tabiri caiz ise yine geri vites yaptı.

E alıştık artık.

Kapasitesi bu kadar !

Senelerdir emrinde çalıştığı Halil Posbıyık’ı taklit etmeye çalışıyor ama beceremiyor.

Tabi beceremez;

Halil Başkan kim Altuğ kim?

Haydi, Koztaş tarafından ücretsiz taşıma kartları iptal edileceği bildirilen emekli vb.statüdeki vatandaşlara şimdilik geçmiş olsun. 2-3 ay daha rahatsınız.

Ama şunu bilin bu fedakarlığı Altuğ değil, Kozlu’da ulaşım krizi çıkartmak istemeyen bu amaçla kazançlarından fedakarlık eden Kozlulu şoför esnafının oluşturduğu Koztaş Koop. Başkanlığı yaptı.

Sonra herkesin yaptığı işi sahiplendiği gibi bu işi de sahiplenmeye filan kalkar.

Biz şimdiden söylemiş olalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.