Sitenin sağında bir giydirme reklam

“Tapu sorununda yaşanan bazı aksaklar giderilmeli”

Gündem 25.02.2021 - 14:06, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8384+ kez okundu.
 

“Tapu sorununda yaşanan bazı aksaklar giderilmeli”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Zonguldak İl Başkanı Çetin Uzun, halkın yıllar sonra çözülen tapu sorununda yaşanan bazı aksakların giderilmesi gerektiğini söyledi. Emlak vergisini ödeyen, ecrimisal parasını yatıran hak sahiplerine haklarının verilip, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmekte olduğunu ifade eden Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Çetin Uzun, şunları söyledi: “Emeğin ve emekçinin başkenti Zonguldak halkımızın yıllar sonra çözülen tapu sorununda yaşanan bazı aksakların giderilmesi gerekmektedir. Bu aksaklıklar X vatandaşımız yıllar önce hazineye ait araziyi kullanırken Y vatandaşımıza hazineye ait  kullanım  hakkını  vermesi (Kendi aralarında muhtar ve azalarla yapılan sözleşme vb evraklarla) Y vatandaşımız da kullanım hakkını almış olduğu hazine arazisine ev yapmış, senelerdir belediyelerimize emlak vergisini ödemiş ve 2017 yılında tarafına çıkan işgaliye (ecrimisal) parasını ödemiştir. Tapusunu alma heyecanı bazı vatandaşlarımızı hüsrana uğratmıştır, Y vatandaşımızın üzerine yazılması gereken tapu X vatandaşımızın üzerine yazılmıştır. Y vatandaşımız ev yaptığı, senelerdir belediye emlak vergisi ödediği, ecrimisal (işgaliye) parası ödediği halde tapusunu alamamıştır. Y vatandaşımızın tapusunu alması için; X vatandaşımız hayatta ise ondan yerini, evini noterden devir alması gerekiyor, X vatandaşımız hayatta değilse de Y vatandaşımız vefat eden X Vatandaşımızın çocuklarından verirlerse yerini, evini devir alması gerekiyor, Y vatandaşımız arsasını ve evini X vatandaşımız veya X vatandaşımızın çocuklarından alamazsa yargı yolu ile hakkını araması gerekiyor.  Bu hususta mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor. Sayın Çevre Bakanımız Murat Kurum, Sayın Vekillerimiz, Sayın Belediye başkanlarımızın bu konuyu da önemle gündeme alıp belediyeye emlak vergisini ödeyen, ecrimisal parasını yatıran hak sahiplerine haklarının verilip, vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir”
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Zonguldak İl Başkanı Çetin Uzun, halkın yıllar sonra çözülen tapu sorununda yaşanan bazı aksakların giderilmesi gerektiğini söyledi.
Emlak vergisini ödeyen, ecrimisal parasını yatıran hak sahiplerine haklarının verilip, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmekte olduğunu ifade eden Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Çetin Uzun, şunları söyledi:
“Emeğin ve emekçinin başkenti Zonguldak halkımızın yıllar sonra çözülen tapu sorununda yaşanan bazı aksakların giderilmesi gerekmektedir.
Bu aksaklıklar
X vatandaşımız yıllar önce hazineye ait araziyi kullanırken Y vatandaşımıza hazineye ait  kullanım  hakkını  vermesi (Kendi aralarında muhtar ve azalarla yapılan sözleşme vb evraklarla)
Y vatandaşımız da kullanım hakkını almış olduğu hazine arazisine ev yapmış, senelerdir belediyelerimize emlak vergisini ödemiş ve 2017 yılında tarafına çıkan işgaliye (ecrimisal) parasını ödemiştir.
Tapusunu alma heyecanı bazı vatandaşlarımızı hüsrana uğratmıştır, Y vatandaşımızın üzerine yazılması gereken tapu X vatandaşımızın üzerine yazılmıştır. Y vatandaşımız ev yaptığı, senelerdir belediye emlak vergisi ödediği, ecrimisal (işgaliye) parası ödediği halde tapusunu alamamıştır.
Y vatandaşımızın tapusunu alması için; X vatandaşımız hayatta ise ondan yerini, evini noterden devir alması gerekiyor, X vatandaşımız hayatta değilse de Y vatandaşımız vefat eden X Vatandaşımızın çocuklarından verirlerse yerini, evini devir alması gerekiyor, Y vatandaşımız arsasını ve evini X vatandaşımız veya X vatandaşımızın çocuklarından alamazsa yargı yolu ile hakkını araması gerekiyor. 
Bu hususta mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor.
Sayın Çevre Bakanımız Murat Kurum, Sayın Vekillerimiz, Sayın Belediye başkanlarımızın bu konuyu da önemle gündeme alıp belediyeye emlak vergisini ödeyen, ecrimisal parasını yatıran hak sahiplerine haklarının verilip, vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.