Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

104’ÜNCÜ ONUR VE GURUR YILIMIZI KUTLADIK

23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ve Milli Mücadele kahramanlarının açılışını yaptıkları ve Milli Mücadele sürecinde açık olan, Kurtuluş savaşımıza yön veren Gazi Meclisimizin 104’üncü kuruluş yıldönümünü ve Atamızın bu günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye edişinin 104’üncü gurur yılını hep birlikte kutladık. 23 Nisan aynı zamanda, Laik, Demokratik, Hukuk Devleti olan Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Egemenliği Padişah’ın elinden alıp halka devrettiği günün adıdır. Türk Milleti’nin kula kul olmaktan kurtulduğu günün adıdır. Kendini Dünya’nın hâkimi sanan emperyalist güçlere Türk Milleti’nin vatan savunmasındaki inanç ve kararlılığını gösterdiği günün adıdır. Böylesine anlamlı bir günü tüm dünya çocuklarına Çocuk Bayramı olarak armağan eden Atamızın sayesinde 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz. Sonsuza dek kutlamak dileği ile Kutlu olsun. Bu günün anlam ve önemine göre kutlamak millet olarak bizim boynumuzun borcudur. Ülke genelinde gerçekleştirilen Bayram Kutlama etkinlikleri coşku ve heyecan dolu geçiyor. Koca yürekli minikler, bayram kutlamalarında sergiledikleri gösterilerde kendilerinden beklenmeyen derecede muhteşem performanslar sergiliyorlar. Fakat bu etkinlikleri düzenleyen okullar ve Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan kutlama komiteleri bazen bayramın ruhundan uzak, milli olmayan uygulamalara imza atıyorlar. Bu hoş olmuyor. Örneğin; Emperyalist güçlere karşı kazandığımız bir savaşın Bayram olarak kutladığımız yıldönümünde savaştığımız emperyalist güçlerin dilinde yabancı şarkılarla ve onların kültürünü anlatan dans gösterileri ile kutlamanın bir anlamı var mı? Bunun yerli ve milli olan bir yönü olabilir mi? Hangi Emperyalist ülke kendi bayramında Türkçe şarkılar eşliğinde Türk kültür ve folklorik özelliklerini taşıyan kıyafetlerle dans gösterisi yapıyor? Üstelik ülkemizin her bölgesi birbirinden zengin kültürel özelliklere sahip iken çocuklarımız yabancı şarkılar ve yabancıların kültürünü temsil eden kıyafetler eşliğinde etkinlik düzenlenmesi eğitimcilerimizin düzeltilmesi gereken bir yanlış uygulamasıdır diye düşünüyorum. Bunun bir örneğine bu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamalarında tanık olmaktan üzüntü duymadım desem yalan olur. Dilerim yetkililer bir sonraki Ulusal Bayramımızda bu tür uygulamalarda daha hassas davranırlar.
Ekleme Tarihi: 24 Nisan 2024 - Çarşamba

104’ÜNCÜ ONUR VE GURUR YILIMIZI KUTLADIK

23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ve Milli Mücadele kahramanlarının açılışını yaptıkları ve Milli Mücadele sürecinde açık olan, Kurtuluş savaşımıza yön veren Gazi Meclisimizin 104’üncü kuruluş yıldönümünü ve Atamızın bu günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak hediye edişinin 104’üncü gurur yılını hep birlikte kutladık.

23 Nisan aynı zamanda, Laik, Demokratik, Hukuk Devleti olan Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Egemenliği Padişah’ın elinden alıp halka devrettiği günün adıdır.

Türk Milleti’nin kula kul olmaktan kurtulduğu günün adıdır.

Kendini Dünya’nın hâkimi sanan emperyalist güçlere Türk Milleti’nin vatan savunmasındaki inanç ve kararlılığını gösterdiği günün adıdır.

Böylesine anlamlı bir günü tüm dünya çocuklarına Çocuk Bayramı olarak armağan eden Atamızın sayesinde 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz.

Sonsuza dek kutlamak dileği ile Kutlu olsun.

Bu günün anlam ve önemine göre kutlamak millet olarak bizim boynumuzun borcudur.

Ülke genelinde gerçekleştirilen Bayram Kutlama etkinlikleri coşku ve heyecan dolu geçiyor.

Koca yürekli minikler, bayram kutlamalarında sergiledikleri gösterilerde kendilerinden beklenmeyen derecede muhteşem performanslar sergiliyorlar.

Fakat bu etkinlikleri düzenleyen okullar ve Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan kutlama komiteleri bazen bayramın ruhundan uzak, milli olmayan uygulamalara imza atıyorlar.

Bu hoş olmuyor.

Örneğin;

Emperyalist güçlere karşı kazandığımız bir savaşın Bayram olarak kutladığımız yıldönümünde savaştığımız emperyalist güçlerin dilinde yabancı şarkılarla ve onların kültürünü anlatan dans gösterileri ile kutlamanın bir anlamı var mı?

Bunun yerli ve milli olan bir yönü olabilir mi?

Hangi Emperyalist ülke kendi bayramında Türkçe şarkılar eşliğinde Türk kültür ve folklorik özelliklerini taşıyan kıyafetlerle dans gösterisi yapıyor?

Üstelik ülkemizin her bölgesi birbirinden zengin kültürel özelliklere sahip iken çocuklarımız yabancı şarkılar ve yabancıların kültürünü temsil eden kıyafetler eşliğinde etkinlik düzenlenmesi eğitimcilerimizin düzeltilmesi gereken bir yanlış uygulamasıdır diye düşünüyorum.

Bunun bir örneğine bu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamalarında tanık olmaktan üzüntü duymadım desem yalan olur.

Dilerim yetkililer bir sonraki Ulusal Bayramımızda bu tür uygulamalarda daha hassas davranırlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.