AHMET BAYRAK YENİDEN BAŞKAN
AHMET BAYRAK YENİDEN BAŞKAN
12. Olağan Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kongresi GMİS Şemsi Denizer Konferans salonunda geniş katılım ile gerçekleştirildi.
Hava muhalefeti nedeniyle yetişemeyen bazı protokol üyeleri sebebiyle 12.30 civarında başlayan kongreye tek liste ile gidilirken mevcut başkan Ahmet Bayrak tekrar başkanlığa seçildi.
Keyifli bir hava geçen kongre sırasında gündem maddelerinden özel konuşmalar öne alınarak oya sunuldu ve kabul edildi
Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak kürsüden hemşerilerine seslendi; "Sizler bizim için farklısınız. Tarihsel olarak kongremize güzel hazırlandık ve davetiye ağını geniş tuttuk. Daha kalabalık bir kongre beklerken hava muhalefeti nedeniyle beklentilerimizin altında kaldı. Fakat bu şartlara rağmen bu salonu dolduran siz katılımcılara çok teşekkür ediyorum. İşte gerçek dostlar burada. " dedi.
Kongreyi ve dernek etkinliklerine konuşmasında yer veren Bayrak; "Kongremiz öncelikle derneğimize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun. Son kongreden bu yana 4 tane büro, iki tane daire aldık ve folklor ekiplerine katkılarımız oldu. Futbol takımlarına katkılarımız oldu. Bu desteklerimizi sağlayan derneğimize üye olan tüm dostlarımız asıl teşekkürü hak edenlerdir. Kimse kusura bakmasın, Zongıuldak'ta 30 bin Trabzonlu var. Bu sayının yanında bu kongre salonu bu kadar boş kalmamalıydı. Biz buraya geldiğimizde neler yaptık anlatmaya çalışacağım. Çakmak iş hanı 4. katı tamamen derneğimize ait halde getirdik. 130 metrekare lokal derneğimizin malı haline geldi, 130 metrekare sosyal faaliyet salonumuz derneğimizin taşınmazı olarak envanterinde yer buldu. İncivez Mahallesinde 1+1 2 adet dairemiz mevcut buradan aldığımız kirayı dört yıllık yüksek okul okuyan öğrencilerimize burs olarak sağlıyoruz." dedi.
Derneğin sosyal ve kültürel faaliyetlerine de değinen Ahmet Bayrak: "Her yıl geleneksel olan Yayla şenliklerimizi yaptık. Vefat eden hemşerilerimiz için cenaze yardımları yapıyoruz. Yine üyelerimize promosyon üyeleri temin ediyoruz. Sosyal faaliyetlerimizde ise derneğimizde 3 odayı birleştirerek orayı sosyal faaliyet salonu haline getirdik. Bu sene yaptığımız dört faaliyetin ilki hava kirliliği, kaynakları ve etkileri konuluydu. Daha sonra Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşu, akabinde ise Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale savaşları konusuydu. En son olarak ise Aile içi İletişim, Madde ve Uyuşturucu ile alakalı panellerdi. Ayrıca cüzi miktarda fiyatlar ile nişan ve söz için salonumuzdan gelir elde edilmiştir. Derneğimize gelen misafileri en iyi şekilde ağırlarken futbol takımlarına, halk oyunu ekiplerine, çocuk esirgeme kurumuna desteklerde bulunduk. Ayrıca Kadın Kolları Başkanımız Dünya Kadınlar Günün'de yaşlı ve kimsesiz kadınlarımızı ziyarette bulundular. En önemli etkinliğimiz ise Trabzonguldak Kültür Günleri olarak adlandırdığımız, Lauvar alanında gerçekleşen etkinliğe ilgi büyüktü. Tekrardan bu etkinliği yapmak için talebimiz var ama lauvar alanı şuan buna müsait değil. Fakat şuan projelendirmesi biten ve başlanacak olan MANOLYA PARK içinde bu faaliyetlerde bulunacağımız alanlar olacak. Bu anlamda katkılarından dolayı Sayın Valimiz Ali Kaban beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi. Salona teşekkür ederek kürsüden ayrılan Ahmet Bayrak daha sonra Divan kurulu üyelerini sahneye davet etti.
Kongrede yapılan gelir- gider oylamasından sonra Tek liste ile seçim yapılarak Başkanlığa tekrar Ahmet Bayrak getirildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
